Πληγές και Μικροτραυματισμοί

(82)

Πληγές και Μικροτραυματισμοί

Παιδί και μικροτραυματισμοί


Άτακτα ή μη, τα παιδιά μας έχουν συχνούς τραυματισμούς, ευτυχώς συνήθως μόνο μικροτραυματισμούς, οι οποίοι περνάνε το ίδιο γρήγορα όπως προκλήθηκαν.

Συμβουλές σε περίπτωση τραυματισμού
  • Βασικό πρώτο βήμα είναι να καθαρίστε πρώτα τα δικά σας χέρια σας με σαπούνι και νερό και επιπρόσθετα με κάποιο ήπιο απολυμαντικό χεριών, εάν υπάρχει.
  • Εάν πρόκειται για κάποιο ρυπαρό τραυματισμό, με χώματα, χορτάρια και άλλες ακαθαρσίες, πλύνετε αρχικά το τραύμα με άφθονο κρύο νερό βρύσης χωρίς σαπούνι. 
  • Επιλέξτε κάποιο κάποιο μη αλκοολούχο αντισηπτικό ιστών και εφαρμόστε απευθείας με τη μορφή σπρέι πάνω στο τραύμα, ή μουσκέψτε μια αποστειρωμένη γάζα τοποθετώντας απαλά πάνω στο τραύμα, χωρίς να τρίβετε βίαια.
  • Σε μικρούς τραυματισμούς χρησιμοποιείστε μία απλή αντικολλητική γάζα που όμως να καλύπτει την πληγή πλήρως. Τέτοια επιθέματα υπάρχουν σε διάφορα σχέδια και σχήματα, είναι συνήθως αδιάβροχα και αφήνουν το δέρμα αν αναπνέει βοηθώντας στην γρήγορη επούλωση
Master Aid, Nexcare, Pic και Ηansaplast έχουν μια μεγάλη ποικιλία από αντικολλητικά επιθέματα, επιδέσμους, παιδικά τσιρότα με κινούμενα σχέδια και αυτοκόλλητες ταινίες για τη φροντίδα κάθε τραυματισμού του παιδιού σας.