Αστράγαλος

(11)

ΑστράγαλοςΕπιστραγαλίδες: Πως βοηθούν;

Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε τον πόνο που προκαλείται από ένα στραβοπάτημα ή από ένα γύρισμα του αστραγάλου μας. Ο πόνος αυτός είναι συνήθως το αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχονται εκείνη τη στιγμή οι πλευρικοί σύνδεσμοι ή η εξωτερική πλευρά του αστραγάλου, οδηγώντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και σε ένα κάταγμα οστού. Αν και ένα τέτοιο ατύχημα μπορεί να συμβεί στην καθημερινότητά μας, οι τραυματισμοί στον αστράγαλο συμβαίνουν πιο συχνά στον αθλητισμό, γι’ αυτό και πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία του αστραγάλου. Ας δούμε τους πιο συνηθισμένους τραυματισμούς.

Στραμπούληγμα (Τραυματισμοί συνδέσμων)

Η στροφή του ποδιού προς τα μέσα, ίσως μία από τις πιο κοινές αιτίες τραυματισμού, προκαλεί ρήξη στους εξωτερικούς (πλευρικούς) συνδέσμους, κάνοντας οποιαδήποτε κίνηση του αστραγάλου εξαιρετικά επώδυνη. Αν δεν προκληθεί κάταγμα, εκτός από τη φυσικοθεραπεία, η αποκατάσταση περιλαμβάνει ανυψωμένη θέση του ποδιού, επίδεση, ξεκούραση, εφαρμογή πάγου και συμπίεση.

Πως βοηθούν οι επιστραγαλίδες;

Οι ελαστικοί επίδεσμοι (επιστραγαλίδες) δεν απευθύνονται μόνο στην πρόωρη λειτουργική θεραπεία των τραυματισμένων συνδέσμων, αλλά και για την έγκαιρη επιστροφή στην δραστηριότητα και, σε ορισμένες περιπτώσεις και για μακροχρόνια χρήση. Προσφέρουν σταθεροποίηση αλλά και λειτουργική κινητοποίηση, ενεργοποιώντας τους μύες της τραυματισμένης περιοχής. 

Σταθείτε στα πόδια σας όλη την μέρα! Με τις επιστραγαλίδες των Futuro και Hansaplast στηρίζεται δυνατά δύσκαμπτους, αδύναμους ή τραυματισμένους ασταγάλους ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις δραστηριότητές ανενόχλητα τις δραστηριότητες της μέρας σας.