Ράσπες - Ελαφρόπετρες - Λίμες

(12)

Ράσπες - Ελαφρόπετρες - Λίμες

Αν η περιποίηση ποδιών στο σπίτι σας φαίνεται δύσκολη υπόθεση, ξανασκεφθείτε το!

Πως θα γίνεται ειδικοί στην περιποίηση των ποδιών σε 8 απλά βήματα!

Κάθε γυναίκα, γνωρίζει ότι το πεντικιούρ έχει αξία και είναι μέρος της προσωπικής περιποίησης, όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι. Επειδή όμως η nail expert που εμπιστεύεστε δεν είναι διαθέσιμη τις στιγμές που συνήθως τη χρειάζεστε, μπορείτε να
αφιερώσετε λίγο χρόνο για να δείτε πώς θα κάνετε μόνη σας ένα σωστό μανικιούρ ώστε να έχετε περιποιημένες πατούσες, απαλές φτέρνες και όμορφα νύχια, σε κάθε περίσταση.
 
Βήμα 1
Ξεκινάτε πάντα από το σχήμα των νυχιών. Με μία λίμα μπορείτε να δώσετε το σχήμα που θέλετε στα νύχια σας προσέχοντας τις γωνίες. Αν είναι πολύ μακριά, τότε φροντίστε να τα κόψετε πρώτα με ψαλιδάκι ή νυχοκόπτη, αλλά με προσοχή.

Βήμα 2
Σειρά έχει η απομάκρυνση των σκληρύνσεων με μία ράσπα. Σε στεγνές πατούσες, τρίβετε
φτέρνες και το μετατάρσιο, θέλει προσοχή για να μην κοκκινίσετε ή ερεθίσετε τις πατούσες. Επιλέξτε τη σωστή ράσπα, ανάλογα με το πόσο σκληρές είναι οι φτέρνες σας.

Βήμα
3
Τώρα τα πόδια είναι έτοιμα για απολέπιση με ένα ήπιο scrub, που θα απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και θα καθαρίσει όλο το πέλμα. Ξεκινήστε από τα δάχτυλα και φτάστε ως τον αστράγαλο. Θα αισθανθείτε αμέσως τη διαφορά.

Βήμα
4
Είτε σαν μέρος του πεντικιούρ, είτε απλά μετά από μία κουραστική μέρα, το ποδόλουτρο είναι εξαιρετικά βοηθητικό για τα πόδια σας. Βυθίστε τα για περίπου 10 λεπτά σε ζεστό νερό με Τα άλατα epsom είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τα πόδια σας αφού έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μειώνουν το πρήξιμο.

Βήμα 5
Αφού στεγνώσετε πολύ καλά τα πόδια σας με μία πετσέτα, απλώστε λίγη ενυδατική κρέμα ποδιών για να εξασφαλίσετε απαλή επιδερμίδα. Κάνε ένα ελαφρύ μασάζ από τα δάχτυλα έως και πάνω από τον αστράγαλο βοηθώντας στην απορρόφηση της κρέμας.

Βήμα  6
Στη συνέχεια χρησιμοποιείστε το ειδικό εργαλείο για τα πετσάκια σπρώχνοντας απαλά προς τα πίσω,  το νερό και η κρέμα πιο πριν θα κάνουν πολύ πιο εύκολη αυτή τη δουλειά.

Βήμα 7
Αφού καθαρίσετε πολύ καλά τα νύχια σας με ένα βαμβάκι, εμποτισμένο με ασετόν για να αφαιρέσετε τη λιπαρότητα της κρέμας, μπορείτε να ξεκινήσετε το βάψιμο. Base coat, βερνίκι, άλλη μία στρώση και top coat για το τέλος.

Βήμα 8
Αφού έχει στεγνώσει πολύ καλά το βερνίκι, μπορείτε να απλώσετε γύρω τους λίγο ενυδατικό λάδι, ειδικό για τα πετσάκια.

Last tip
 
Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία φροντίστε να έχετε μαζί σας μια πολύ καλή λίμα, μια λίμα για γυάλισμα (buffer) και ένα μικρό ψαλιδάκι ή νυχοκόπτη. Προτιμήστε χάρτινες ή γυάλινες λίμες που δίνουν σχήμα, αλλά δεν τραυματίζουν το νύχι. Μία ελαφρόπετρα ή ράσπα, η αγαπημένη σας ενυδατική και άλατα ποδόλουτρου θα χαρίσουν το επαγγελματικό αποτέλεσμα που ζητούσατε για τα πόδια σας.

Στις Ciccareli, Fraliz, Dr Scholl, Podia, Gehwol και Hansaplast μπορείτε να βρείτε ότι χρειάζεστε για μια ολοκληρωμένη περιποίηση των ποδιών, από έναν expert του είδους, τον ίδιο σας τον εαυτό!