Γόνατο

(14)

Γόνατο


Γόνατο: Στηρίξτε την πιο μεγάλη άρθρωση του σώματος


Η άρθρωση του γόνατος δεν είναι τυχαία η μεγαλύτερη του ανθρώπινου σώματος. Υποστηρίζει κάθε κίνησή μας και μας εξασφαλίζει ισορροπία. Επιβαρύνεται όμως σημαντικά σε καθημερινή βάση και φθείρεται με το πέρασμα του χρόνου. Γι’ αυτό άλλωστε ο πόνος στα γόνατα είναι μια τόσο συχνή ενόχληση σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Τα συμπτώματα που συνοδεύουν τον πόνο, όπως το «τρίξιμο», το πρήξιμο ή η αστάθεια της άρθρωσης, είναι δυνατό να αποκαλύψουν τη βαθύτερη αιτία των ενοχλήσεων. Μερικά από τα συνήθη προβληματικά σημεία είναι τα παρακάτω:

Μηνίσκος

Η ρήξη του μηνίσκου συνήθως εντοπίζεται στη φθορά της άρθρωσης, με τα χρόνια ο ιστός χάνει την ελαστικότητά του και δεν είναι πλέον τόσο σταθερός. Ατυχήματα, όπως εκείνα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των αθλημάτων, συνήθως παίζουν δευτερεύοντα ρόλο. Ο τραυματισμός μπορεί να προκαλέσει βλάβη από μόνος του σε μερικές περιπτώσεις αλλά και η χρόνια καταπόνηση ή η λανθασμένη χρήση αυτής της άρθρωσης στην καθημερινή μας ζωή, ακόμη και αν δεν ξέρουμε ότι υπάρχει πρόβλημα, αποτελεί μία ακόμη αιτία τραυματισμού. Ο πόνος γίνεται αισθητός στις καθημερινές κινήσεις. Τα προϊόντα στήριξης, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες αθλητικές δραστηριότητες και τη φυσικοθεραπεία, αποτελούν ένα στοιχείο της θεραπείας.

 

Πλευρικοί σύνδεσμοι

Συνήθως, οι τραυματισμοί στον χιαστό και στους πλευρικούς συνδέσμους είναι αποτέλεσμα ατυχήματος και συμβαίνουν όταν οι εξωτερικές δυνάμεις που δρουν επάνω στο γόνατο είναι μεγαλύτερες από αυτό που μπορούν να αντέξουν οι σύνδεσμοι. Ο έντονος πόνος, το απότομο οίδημα της άρθρωσης του γονάτου, καθώς και η μικρή ή καθόλου κινητικότητα είναι όλα σημάδια που δείχνουν πιθανό τραυματισμό συνδέσμου. Πολλές φορές οι τραυματισμοί συνδέσμων απαιτούν χειρουργείο. Τα προϊόντα στήριξης γονάτου συμπληρώνουν τις επακόλουθες προσπάθειες αποκατάστασης.

Χονδροπάθεια

Πέρα από τη φυσιολογική φθορά που οφείλεται στην προχωρημένη ηλικία, η άρθρωση μπορεί να φθαρεί ή να υποστεί βλάβη ο χόνδρος της, αν το άτομο υποφέρει από έντονη ραιβογονία ή βλαισογονία. Οι αλλαγές αυτού του τύπου μπορούν να σας αιφνιδιάσουν, με έναν πρωτοεμφανιζόμενο πόνο κατά τη διάρκεια συνηθισμένων, καθημερινών δραστηριοτήτων. Σε προχωρημένο στάδιο, αυτή η πάθηση περιορίζει σημαντικά την κινητικότητα της άρθρωσης. Τα αντιρευματικά παυσίπονα, σε συνδυασμό με ένα προϊόν στήριξης του γονάτου, μπορούν να βοηθήσουν να μειωθεί ή ακόμη και να απαλειφθεί ο πόνος.

Επιγονατιδομηριαίο σύνδρομο πόνου

Ο όρος αυτός ομαδοποιεί μια ποικιλία διαφορετικών παθήσεων που σχετίζονται με την επιγονατίδα. Περιλαμβάνουν παθήσεις από τη δυσλειτουργία των μυών του άνω τεταρτημορίου του ποδιού ως την εκ γενετής δυσμορφία, όπου η επιγονατίδα είναι εξαρθρωμένη (πρόσθιο πλάγια). Ο πόνος εμφανίζεται συνήθως στο βάδισμα, στο τρέξιμο και στην επαναφορά μετά από βαθύ κάθισμα. Η θεραπεία μπορεί να συμπεριλαμβάνει φυσικοθεραπεία στους άνω μύες του ποδιού, με σκοπό να βελτιωθεί η ικανότητά τους να διατηρήσουν την επιγονατίδα στη θέση της και/ή για να κινείται σωστά. Η χρήση ενός προϊόντος στήριξης γονάτου βοηθάει επίσης 

Αθλητική, ρυθμιζόμενη, αντιεφιδρωτική, όποια επιγονατίδα και αν χρειάζεστε στις Futuro και Hansaplast μπορείτε να βρείτε ακριβώς αυτή που καλύπτει τις ανάγκες σας.