Μείωση Θερμίδων

(22)

Μείωση Θερμίδων

Μειώστε τις θερμίδες που καταναλώνετε... Εύκολα!


Το βάρος σώματος σχετίζεται με την εξισορρόπηση της ενέργειας και οι θερμίδες παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την διαδικασία. Η πιο απλή, δημοφιλής και αληθοφανής θεωρία γένεσης της παχυσαρκίας είναι εκείνη που υποστηρίζει ότι η πρόσληψη με την τροφή περισσότερων θερμίδων από εκείνες που το άτομο καταναλώνει προκαλεί την εμφάνιση της. Το θερμιδικό αυτό πλεόνασμα αποταμιεύεται στον οργανισμό, κυρίως με τη μορφή λίπους, προκαλώντας αύξηση του σωματικού βάρους.

μείωση θερμίδων
Μειώστε τις θερμίδες, ελέγξτε το βάρος σας

Δεν είναι μυστικό λοιπόν, πως για να μειώσουμε το βάρος μας πρέπει να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή με βασική προϋπόθεση τον περιορισμό των θερμίδων που λαμβάνουμε, ώστε να πετύχουμε την επιθυμητή απώλεια βάρους, αποδοτικά, ελεγχόμενα και με ασφάλεια.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής, μπορούν να μας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση κάνοντας την προσπάθειά μας περισσότερο αποτελεσματική και λιγότερο επίπονη.

Καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι μια ουσία που απαντάται συνήθως στον καφέ, το πράσινο τσάι και τους σπόρους κακάο.Η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και να βοηθήσει το σώμα σας να κάψει περισσότερο λίπος.

Πράσινο τσάι


Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι πλούσιο σε καφεΐνη και σε πολυφαινόλες  δηλαδή ενώσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να κάψουμε λίπος. Οι δύο αυτές ενώσεις αλληλοσυμπληρώνονται και συμμετέχουν στην καύση του λίπους μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται θερμογένεση.

Πρωτεΐνη σε σκόνη

Η πρωτεΐνη είναι εξαιρετικά σημαντική για την καύση λίπους. Υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών ενισχύει τον μεταβολισμό σας και περιορίζει την όρεξή. Βοηθάει επίσης το σώμα να διατηρήσει την μυϊκή του μάζα.

Διαλυτές ίνες

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι ινών: διαλυτές και αδιάλυτες. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι διαλυτές ίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος, περιορίζοντας την όρεξή σας.

CLA
 

Το CLA (Συζευγμένο Λινολεϊκό Οξύ) είναι μια ομάδα ω-6 λιπαρών οξέων που μπορούν να σας βοηθήσουν στην καύση λίπους.

Λεκιθίνη 

Η λεκιθίνη ευνοεί το μεταβολισμό των λιπών διασπώντας τα σε μικρότερα μόρια, τα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι πιθανότερο να χρησιμοποιηθούν ως πηγή ενέργειας παρά να αποθηκευτούν ως υποδόριο λίπος.