Μπιμπερό

(112)

Μπιμπερό

Τάισμα του μωρού με μπιμπερό. Ποιο να επιλέξω; 


Το μπιμπερό και η σωστή επιλογή του είναι ένα από τα πρώτα ζητήματα που προβληματίζουν τους νέους γονείς. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, έχουμε συγκεντρώσει για εσάς τα σημαντικότερα σημεία που θα πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά του.

Γυάλινο ή πλαστικό;

Το γυάλινο μπουκάλι ενδείκνυται για τα βρέφη γιατί καθαρίζει και αποστειρώνεται ευκολότερα. Το πλαστικό μπουκάλι είναι ελαφρύ και άθραυστο και ενδείκνυται για μωρά που ξεκινούν να κρατούν το μπουκάλι μόνα τους.

Ποιο μέγεθος;

Στην αρχή, αρκούν τα μπιμπερό με μικρότερη χωρητικότητα (90 ml/120 ml). Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αργότερα, για τα ροφήματα φρούτων ή το νερό. Όσο το μωρό σας μεγαλώνει, είναι προτιμότερα τα μεγέθη για τη δεύτερη βρεφική ηλικία (240 ml με 340 ml).

Καουτούκ ή σιλικόνης;

Οι θηλές από καουτσούκ σταδιακά μαλακώνουν και πρέπει να αντικαθίστανται συχνά. Οι θηλές από σιλικόνη είναι άγευστες, άοσμες και στην αρχή είναι σκληρές, επομένως το μωρό πρέπει να τις επεξεργαστεί στον ουρανίσκο του.

Ποια θηλή;

  • Θηλή με μία τρύπα. Κατάλληλη για νεογέννητα και βρέφη μέχρι τον πρώτο μήνα
  • Θηλή με 2, 3,και 4 τρύπες. Υποδηλώνουν μικρή, μεσαία και μεγάλη ροή και προτείνετε για χρήση από τον τρίτο και τέταρτο μήνα.
  • Από τη στιγμή που το μωρό αρχίσει να τρώει δημητριακά και άλευρα, τα οποία κάνουν το παρασκεύασμα πυκνότερο είναι καλό να επιλέξετε θηλή με μία σχισμή και τρεις ταχύτητές ροής ώστε να διευκολύνεται η ροή της τροφής. 
Τώρα που γνωρίζετε, τις βασικές κατηγορίες μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο μπιμπερό για το μωρό σας. Εμπιστευτείτε τις αγαπημένες σας Nuk, Chicco, Medela και Avent για την επιλογή του.