Διακοπή Καπνίσματος

(9)

Διακοπή Καπνίσματος

Είσαι έτοιμος να κόψεις το κάπνισμα;

Το κάπνισμα μπορεί να δημιουργήσει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και παρ' όλο που η διακοπή του μπορεί να είναι μια πρόκληση, τα οφέλη στη σωματική και ψυχική υγεία σίγουρα αξίζουν τον κόπο!

1. Σπάσιμο του κύκλου εθισμού
Μέσα σε ένα μήνα από τη διακοπή, οι υποδοχείς νικοτίνης στον εγκέφαλό σας θα επανέλθουν στο φυσιολογικό, σπάζοντας τον κύκλο του εθισμού.

2. Καλύτερη κυκλοφορία
Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται μέσα σε 2 έως 12 εβδομάδες από τη διακοπή του καπνίσματος. Αυτό κάνει τη σωματική δραστηριότητα πολύ πιο εύκολη και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

3. Βελτιωμένη γεύση και όσφρηση
Το κάπνισμα βλάπτει τις νευρικές απολήξεις στη μύτη και το στόμα, μειώνοντας την λειτουργικότητα της γεύσης και της όσφρησης. Μέσα σε μόλις 48 ώρες από τη διακοπή, οι νευρικές απολήξεις αρχίζουν να μεγαλώνουν και οι αισθήσεις αυτές αρχίζουν να βελτιώνονται.

4. Περισσότερη ενέργεια
Μαζί με τη βελτίωση της αναπνοής και της φυσικής δραστηριότητας, το αυξημένο οξυγόνο στο σώμα σας θα σας δώσει επίσης περισσότερη ενέργεια.

5. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
Η διακοπή του καπνίσματος βελτιώνει την κυκλοφορία, αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνου και μειώνει τη φλεγμονή - όλα αυτά δίνουν ώθηση στο ανοσοποιητικό σύστημα, και έτσι είναι ευκολότερο να καταπολεμηθεί το κρυολόγημα και άλλες ασθένειες.
 
6. Στοματική υγιεινή
Το κάπνισμα κιτρινίζει τα δόντια, προκαλεί κακοσμία και αυξάνει τον κίνδυνο λοιμώξεων του στόματος. Μέσα σε μια εβδομάδα από τη διακοπή, θα αρχίσετε να βλέπετε και να αισθάνεστε τη διαφορά.

7. Βελτιωμένη σεξουαλική ζωή
Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες και συμβάλλει στη γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία μειώνοντας τη λίπανση του κόλπου.
 
8. Μικρότερος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου
Μπορεί να χρειαστούν μερικά χρόνια μετά τη διακοπή, αλλά θα μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε
  • πνεύμονα
  • οισοφάγου
  • νεφρά
  • ουροδόχο κύστη
  • πάγκρεας

Κάντε το πρώτο βήμα στην διακοπή του καπνίσματος και εμπιστευθείτε τις Health aid, Herb, Natures Plus, Agan κ.α στις καλύτερες τιμές από το online φαρμακεία Pharmnet