Μείωση Κυτταρίτιδας

(28)

Μείωση Κυτταρίτιδας

Αντιμετωπίστε την κυτταρίτιδα τώρα!


Δεν υπάρχει αισθητικό πρόβλημα που να απασχολεί περισσότερο τις γυναίκες από την όψη φλοιού πορτοκαλιού δηλαδή την…  Κυτταρίτιδα! 

Είναι, επομένως απόλυτα λογικό γιατί οι ερευνητές σε θέματα αισθητικής πασχίζουν να βρίσκουν συνεχώς νέες μεθόδους, καλλυντικά και θεραπείες που να δίνουν μικρές ή μεγαλύτερες λύσεις.


κυτταρίτιδα
Μπορεί το καλοκαίρι να φαντάζει μακρινό για την ώρα, ποτέ δεν είναι νωρίς όμως για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα.Σημαντικό, ωστόσο, είναι να κατανοήσουμε ότι η κυτταρίτιδα δεν είναι μία κατάσταση που είναι εντελώς στο χέρι μας να αποφύγουμε. Γονίδια και περιβαλλοντικοί παράγοντες είναι οι δύο βασικοί υπεύθυνοι της κυτταρίτιδας στο σώμα μας. Από την άλλη μπορούμε, ακολουθώντας τους σωστούς κανόνες, να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην μείωσή της


Τι είναι όμως η κυτταρίτιδα;


Κυτταρίτιδα ονομάζεται το στράγγισμα ή φιλτράρισμα του συνδετικού ιστού με λιπαρές ουσίες, οι οποίες έχουν την τάση να σκληραίνουν. Είναι, δηλαδή, σωροί λίπους και νερού σταθεροποιημένοι με υποδόριο ιστό. Εμφανίζεται με πολλές όψεις και ποικίλλει κατά περιοχές.

Η κυτταρίτιδα αφορά κυρίως τις γυναίκες, είναι ένα δευτερεύον χαρακτηριστικό του φύλου τους και συσσωρεύεται επιλεκτικά σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος ιδιαίτερα στους μηρούς και τους γλουτούς, που επηρεάζονται από τις γυναικείες ορμόνες (οιστρογόνα) και από τον γυναικείο κύκλο.

Συμπληρώματα διατροφής: πως ενεργούν;Τα συμπληρώματα διατροφής κατά της κυτταρίτιδας βασίζουν τη δράση τους σε διάφορους συνδυασμούς βιταμινών, μετάλλων και φυτικών εκχυλισμάτων που ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ συνεργάζονται με νεφρά και συκώτι, αποτοξινώνοντας τον οργανισμό.

Προϊόντα τοπικής χρήσης (κρέμες)

 
Οι κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο βοηθούν με τον δικό τους τρόπο την αντιμετώπιση του προβλήματος καθώς διατηρούν την υγρασία πάνω στο δέρμα, βοηθούν στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους και ενισχύουν το κυκλοφορικό σύστημα μέσω του μασάζ που απαιτούν κατά την εφαρμογή τους. Προτιμήστε αυτά που περιέχουν ενυδατικούς, αντιοξειδωτικούς και αντιφλεγμονώδεις παράγοντες με λιποδιαλυτική δράση (καφεΐνη, πράσινο τσάι, φύκια, τσάι, κισσό) και αυξάνουν τη ροή του αίματος.