Αποτοξίνωση Συκωτιού

(40)

Αποτοξίνωση Συκωτιού


 

Αποτοξίνωση συκωτιού με βότανα


Όλοι γνωρίζουμε ότι το συκώτι είναι το «φίλτρο» του οργανισμού μας το οποίο συγκρατεί τις περισσότερες επικίνδυνες ουσίες από το να εισέλθουν στο αίμα και από εκεί στα όργανα και στο υπόλοιπο σώμα.  Γνωρίζουμε όμως ότι για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να καθαρίζουμε το συκώτι
από τις συσσωρευμένες τοξίνες, ώστε να ανανεώνουμε και να ενισχύουμε τη λειτουργία του;

Αποτοξίνωση συκωτιού με γαϊδουράγκαθο

Ένας από τους πιο φυσικούς τρόπους για να κάνουμε αποτοξίνωση στο συκώτι μας είναι να καταναλώνουμε ένα κορυφαίο βοτανικό εκχύλισμα με εξαιρετικές ιδιότητες. Πρόκειται για το γαϊδουράγκαθο.Είναι θεραπευτικό των πεπτικών διαταραχών και των οργανικών βλαβών από δηλητήρια και τοξίνες ενώ βοηθά ουσιαστικά σε χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις του ήπατος. Η δραστική ουσία του γαϊδουράγκαθου, σιλυμαρίνη,  βοηθά στην αναγέννηση των κατεστραμμένων ηπατικών κυττάρων, ενώ παράλληλα έχει σημαντική αποτοξινωτική δράση στο ήπαρ.

Αποτοξίνωση συκωτιού από αλκοόλ

Σύμφωνα με πολλές κλινικές μελέτες, το γαϊδουράγκαθο βοηθά σημαντικά στη μείωση των οργανικών βλαβών από αλκοόλ, ενώ η μακρόχρονη χρήση του φαίνεται να αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης σε ασθενείς με ηπατικές βλάβες.

Αποτοξίνωση συκωτιού από φάρμακα

Επίσης μεταβάλλει ευνοϊκά τα επίπεδα των ηπατικών ένζυμων (τρανσαμινάσες) σε ασθενείς με κίρρωση, ιογενή ηπατίτιδα και λιπώδη διήθηση, βελτιώνει τα συμπτώματα της προκληθείσας τοξικής βλάβης σε όργανα (ναυτία, αδυναμία, απώλεια όρεξης, κόπωση και πόνος), ενώ βοηθά στην αποτροπή βλαβών από χημικά φάρμακα.