Πέτρες - Άμμος Στα Νεφρά

(6)

Πέτρες - Άμμος Στα Νεφρά

Πέτρες & άμμος στα νεφρά: Τι είναι;

 
Οι πέτρες στα νεφρά είναι στερεές μάζες από κρύσταλλα, οι οποίες πέρα από το συγκεκριμένο σημείο μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε κατά μήκος του ουροποιητικού συστήματος όπως την κύστη και την ουρήθρα. Οι πέτρες στα νεφρά είναι μια από τις πιο οδυνηρές ιατρικές καταστάσεις με αιτίες που ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο τους, και εμφανίζεται σε ποσοστό 121% στους άντρες και 7% στις γυναίκες.
 

Τύποι

Ασβέστιο
Οι πέτρες ασβεστίου είναι οι πιο συνηθισμένες. Συχνά είναι κατασκευασμένες από οξαλικό ασβέστιο, αν και μπορούν να αποτελούνται επίσης από φωσφορικό ασβέστιο ή μηλεϊνικό. Η κατανάλωση λιγότερων τροφών πλούσιων σε οξαλικά, όπως πατατάκια, σοκολάτα, παντζάρι και σπανάκι, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης αυτού του τύπου πέτρας. Ωστόσο, παρόλο που ορισμένες πέτρες στα νεφρά είναι από ασβέστιο, η λήψη αρκετού ασβεστίου στη διατροφή σας μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία λίθων.
 
Ουρικό οξύ
Αυτός ο τύπος πέτρας είναι πιο συχνός στους άνδρες παρά στις γυναίκες. Μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα με ουρική αρθρίτιδα ή σε άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, και αναπτύσσεται όταν τα ούρα είναι πολύ όξινα.
 
Στρουβίτης
Αυτός ο τύπος πέτρας βρίσκεται κυρίως σε γυναίκες με λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος (UTI). Αυτοί οι λίθοι προκύπτουν από λοίμωξη των νεφρών και μπορεί να είναι τόσο μεγάλοι που να προκαλέσουν απόφραξη.
 
Κυστίνη
Οι πέτρες κυστίνης είναι σπάνιες. Εμφανίζονται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες που έχουν μία γενετική διαταραχή με το όνομα κυστινουρία. Με αυτόν τον τύπο πέτρας, η κυστίνη (ένα οξύ που εμφανίζεται φυσικά στο σώμα) διαρρέει από τα νεφρά στα ούρα.
 
Τι πιο ανώδυνο και απλό από την πρόληψη και την ενίσχυση της αντιμετώπισης της λιθίασης των νεφρών μέσω συμπληρωμάτων διατροφής. Ειδικά διαμορφωμένα σκευάσματα βοηθούν στην διάλυση των λίθων και την αποβολή τους από το ουροποιητικό σύστημα. Παράλληλα, δημιουργούν ένα υγιές περιβάλλον για την αποφυγή εμφάνισης νέων.
 
Βρες στο Pharmnet.gr την λύση που χρειάζεσαι!