Λεύκανση

(29)

Λεύκανση


Διατηρείστε το χαμόγελό σας λαμπερό!


Το χαμόγελό μας είναι μοναδικό, είναι αυτό κάνει τους ανθρώπους γύρω μας χαρούμενους. Κάνει όμως και εμάς χαρούμενους αφού σύμφωνα με μελέτες χαμογελώντας ανεβαίνει η διάθεσή μας αυτόματα, ακόμα και στη περίπτωση που το κάνουμε υποχρεωτικά. Το λευκό, λαμπερό χαμόγελο λοιπόν είναι αυτό που όλοι θέλουμε αλλά… Λίγο οι καφέδες στη δουλειά, λίγο το κόκκινο κρασί και ίσως κάποιες ανθυγιεινές συνήθειες (τσιγάρο) κάνουν σιγά σιγά το χαμόγελό μας να θαμπώνει.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι λευκαντικές οδοντόκρεμες  και  στοματικά διαλύματα που διορθώνουν όλη αυτή τη «ζημιά» που προκαλούν όλα τα παραπάνω!Ανάλογα με τους διαφορετικούς τρόπους δράσης, οι λευκαντικές οδοντόκρεμες μπορούν να χωριστούν ουσιαστικά σε τρεις κατηγορίες.

  • Αποτριβή: Οι οδοντόκρεμες αυτές περιέχουν κόκκους, οι οποίες με την τριβή μπορούν πράγματι να αφαιρέσουν από την επιφάνεια του δοντιού διάφορες χρωστικές που επικάθονται στις επιφάνειες των δοντιών.
  • Λευκαντικά προϊόντα: Έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάποια λεύκανση αλλά η λευκαντική τους δράση είναι πάρα πολύ μικρή.
  • Λευκαντικά χημικά προϊόντα και άλλες χημικές ενώσεις: Γεμίζουν τους μικροπόρους της επιφάνειας της αδαμαντίνης, επιδρώντας λευκαντικά στο τελικό αποτέλεσμα.
Ουσιαστικά, οι λευκαντικές οδοντόκρεμες δε κάνουν ζημιά στα δόντια γιατί η δράση τους είναι αρκετά ήπια. Αυτό που πράγματι μπορούν να κάνουν είναι να βοηθήσουν μακροχρόνια στην διατήρηση του λευκαντικού  αποτελέσματος και στην αποφυγή της μακρόχρονης εγκατάστασης χρωστικών πάνω στα δόντια,εφόσον χρησιμοποιούνται καθημερινά.

Optima, Intermed, Sensodyne, Elgydium, Emoform, Listerine, Himalaya, Froika, Oral-B, Colgate και GUM διαθέτουν μια μεγάλη γκάμα από λευκαντικές οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα για να διατηρείται το χαμόγελό σας πάντα λαμπερό!