Βρεφικά Γάλατα

(99)

Βρεφικά Γάλατα

Βρεφικό γάλα, ποιο να επιλέξω;


Ο μητρικός θηλασμός και το μητρικό γάλα είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πηγή και μέθοδος διατροφής του βρέφους. Ο θηλασμός όπως επισημαίνουν οι παιδίατροι καλό θα ήταν να συνεχιστεί μέχρι το πρώτο έτος της ζωής του μωρού σας και οπωσδήποτε να μην διακοπεί πριν τον έκτο μήνα.  Όταν, λοιπόν, είναι η κατάλληλη στιγμή να διακόψετε το θηλασμό, θα πρέπει να αναζητήσετε εκείνο το ποιοτικό γάλα που θα ταιριάζει με τις διατροφικές συνήθειες του μωρού σας.

Τα συσκευασμένα γάλατα κατηγοριοποιούνται σε πρώτης (0-6 μηνών) δέυτερης (6-12 μηνών) και τρίτης (12-24 μηνών) βρεφικής ηλικίας. Κατά την επιλογή γάλακτος για το μωρό σας ελέγξτε την περιεκτικότητά του σε ορισμένα πολύτιμα, για την ανάπτυξη του μωρού, συστατικά. Σε πολλές περιπτώσεις τα μωρά χρειάζονται περισσότερες βιταμίνες στο κρίσιμο στάδιο του απογαλακτισμού. Στα συσκευασμένα γάλατα μπορείτε να ελέγξετε την περιεκτικότητα σε βιταμίνες ή σε προβιταμίνες, όπως είναι η β-καροτίνη. Ο εμπλουτισμός με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των μωρών. 

Κάποια γάλατα είναι επίσης εμπλουτισμένα με νουκλεοτίδια, τα οποία ενισχύουν τη χημική και κυτταρική ανοσία του βρέφους και επιδρούν θετικά στο μεταβολισμό των λιπιδίων.  Υπάρχουν ακόμη γάλατα με χαμηλή περιεκτικότηα λακτόζης για μείωση της δυσπεψίας ενώ αρκετά περιέχουν πέρα από βιταμίνες και προβιοτικά, τα απαραίτητα Ω3 - Ω6 λιπαρά οξέα. Αν η επιλογή του κατάλληλου γάλακτος μοιάζει δύσκολη υπόθεση για εσάς μπορείτε να ζητήσετε την συμβουλή του παιδιάτρου.

Frezylac, HiPP, Novalac, Almiron, Humana, Rontamil και Wyeth σας προσφέρουν τις καλύτερες και ποιοτικότερες επιλογές σε βρεφικά γάλατα όλων των ηλικιών