Μείωση Όρεξης

(42)

Μείωση Όρεξης

Η επιστήμη στο πιάτο μας!


Όλοι κάποια στιγμή, έχουμε ονειρευτεί να χάσουμε κιλά εύκολα και γρήγορα. Το καλοκαίρι έφτασε και το άγχος των παραπάνω κιλών κάνει πάλι την εμφάνισή του.

μείωση όρεξης
Εσείς όμως έχετε αποφασίσει αυτό το καλοκαίρι να πετύχετε το στόχο σας

Η διαδικασία απώλειας βάρους, είναι μια σοβαρή διαδικασία και για να γίνεται σωστά απαιτεί τη καθοδήγηση επιστήμονα διαιτολόγου διατροφολόγου που γνωρίζει τις προσωπικές μας ανάγκες. Παρόλα αυτά, όλοι έχουμε νοιώσει στιγμές λαιμαργίας  κάποιες φορές και αναζητούμε τρόπους να ελέγξουμε την όρεξη μας…

Ο περιορισμός της όρεξης σίγουρα δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί ως δια μαγείας από τη μια στιγμή στην άλλη και αυτό φανερώνει πόση θέληση και επιμονή απαιτεί η διαδικασία του αδυνατίσματος. Ωστόσο στην προσπάθεια αυτή, μπορείτε να έχετε συμμάχους που σίγουρα δεν μπορούν να υποσχεθούν αστραπιαία αποτελέσματα αλλά μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε ευκολότερα τους στόχους σας.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα συμπληρώματα διατροφής και τον περιορισμό της όρεξης. Περιληπτικά σας παρουσιάζουμε τις δημοφιλέστερες κατηγορίες

Μείωση υπογλυκαιμίας

Το τσιμπολόγημα και η συνεχής αναζήτηση γλυκού είναι πολύ συνηθισμένα φαινόμενα τα οποία απασχολούν πολύ κόσμο. Τα συμπληρώματα τα οποία στοχεύουν στην αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών περιέχουν κυρίως χρώμιο, αμινοξέα, φύκια, ή εκχύλισμα κάκτου hoodia. Mειώνουν το αίσθημα της πείνας ενώ επιφέρουν ταχύτερα το αίσθημα του κορεσμού αφού διογκώνονται στο στομάχι. Το χρώμιο περιορίζει το τσιμπολόγημα, την επιθυμία για γλυκά και τις υπογλυκαιμικές τάσεις ρυθμίζοντας τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα.

Υποκατάστατα γεύματος

Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει συμπληρώματα τα οποία περιέχουν, συνήθως, αυξημένη ποσότητα πρωτεϊνών ενώ η θερμιδική τους αξία είναι χαμηλή και αντικαθιστούν 1-2 γεύματα ημερησίως, μειώνοντας έτσι τη θερμιδική πρόσληψη. Υπάρχουν είτε με τη μορφή σκόνης η οποία αναμιγνύεται με γάλα ή χυμό (shakes) ή σε μπάρες, ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία γεύσεων.

Υδροξυκιτρικό οξύ (Hydroxycitricacid)

Το υδροξυκιτρικού οξύ (HCA), που βρίσκεται στον καρπό Garcinia cambogia, έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην Νοτιοανατολική Ασία για να κάνει τα γεύματα πιο χορταστικά. Σήμερα, είναι στην αγορά ως συμπλήρωμα για την απώλεια βάρους, είτε μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα συστατικά.