Τραύματα

(219)

ΤραύματαΠως θα φροντίσετε τα μικροτραύματα;


Οι μικροτραυματισμοί είναι ένα συνηθισμένο κομμάτι στην καθημερινότητα της οικογένειας, ειδικά αν έχουμε παιδιά, ασχολούμαστε με μαγειρική, κήπο, μαστορέματα ή αθλητισμό. Ευτυχώς, η σωστή περιποίηση των περισσοτέρων τραυμάτων δεν είναι περίπλοκη και μπορεί εύκολα να γίνει στο σπίτι, ανάλογα με τον τύπο, το μέγεθος και την περιοχή του τραύματος.

Η καλή αντιμετώπιση ενός τραύματος περιλαμβάνει 3 βήματα:

1. Καλός καθαρισμός τη πληγής
Το πρώτο βήμα για τη βέλτιστη επούλωση είναι ο προσεκτικός καθαρισμός της πληγής. Καθαρίστε τυχόν βρωμιά, βακτήρια και ξένα σώματα για να προστατέψετε αποτελεσματικά την πληγή από μολύνσεις.

2. Περιποίηση της πληγής
Αφού έχετε απολυμάνει την πληγή, είναι καλό να εφαρμόσετε ένα προϊόν για την ασφαλή επούλωση της πληγής. Υπάρχει πληθώρα προϊόντων σε μορφή κρέμας ή αλοιφής. Έχουν επίσης την ιδιότητα να εμποδίζουν την προσκόλληση του επιδέσμου στο τραύμα και να αποτρέπουν τον σχηματισμό κρούστας.

3. Προστασία της πληγής
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επισπεύσετε την επούλωση ενός τραύματος είναι να το καλύψετε με κάποιο ειδικό επίθεμα. Αυτό όχι μόνο προστατεύει την πληγή από εξωτερικές μολύνσεις, αλλά παρέχει και ένα υγρό περιβάλλον που βοηθάει την επούλωση.


Στις Master Aid, Pharmasept, 3M Nexcare, Pic, Jalplast, Tmax, Hansaplast και BSN Medical μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για την άμεση φροντίδα των μικροτραυματισμών όλης της οικογένειας