Κυτταρίτιδα

(15)

Κυτταρίτιδα


Πείτε τέλος στη κυτταρίτιδα


Το καλοκαίρι σχεδόν φτάνει, τα περιττά κιλά που προσπαθείτε να χάσετε, εξαφανίζονται σιγά σιγά, με μοναδική παραφωνία αυτή της κυτταρίτιδας… Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Η κυτταρίτιδα είναι ένας βραχνάς που ταλαιπωρεί τις περισσότερες γυναίκες και γι αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχουν λύσεις… Ναι σωστά, υπάρχουν τρόποι, και μάλιστα φυσικοί, για να καταπολεμήσετε το πρόβλημα που τόσο σας ταλαιπωρεί.

Αρχικά όμως, ας δούμε τι ακριβώς είναι η κυτταρίτιδα…Ουσιαστικά με τον όρο κυτταρίτιδα αναφερόμαστε στην συγκέντρωση λίπους και νερού στη στοιβάδα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα. Η συγκέντρωση αυτή προκαλεί κακή τοπική αιμάτωση με αποτέλεσμα τα κύτταρα των προβληματικών αυτών περιοχών να μην τρέφονται σωστά και να δημιουργείται η χαρακτηριστική αντιαισθητική όψη «φλοιού πορτοκαλιού».

Η διατροφή είναι σίγουρα ο Νο1 παράγοντας

Υπάρχουν τρόφιμα που αποδεδειγμένα αναχαιτίζουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Μερικά από αυτά είναι το πράσινο τσάι, οι ξηροί καρποί (ανάλατοι εννοείται), πράσινες σαλάτες, προϊόντα ολικής άλεσης θαλασσινά, ελαιόλαδο και ημιάπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα

Καταπολέμησε την κυτταρίτιδα με νερό!

Ένα ποτήρι δροσερό νερό είναι η καλύτερη αρχή για μια ημέρα γεμάτη ενυδάτωση. Η επαρκής ποσότητα υγρών εμποδίζει την κατακράτηση, που με τη σειρά του βοηθά το σώμα να βελτιώσει την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Εννοείται πως δεν πρέπει να αρκεστείτε μόνο στο πρωινό ποτήρι με νερό! Με 2 λίτρα νερό την ημέρα, θα δείτε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα την επιδερμίδα σου να αλλάζει υφή!

Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Το τρέξιμο και γενικότερα η αερόβια γυμναστική καίει θερμίδες, ενώ τα βάρη και οι ασκήσεις δυναμώνουν τους μύες. Αν θέλετε επομένως  να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το πρόβλημα, βάλτε στο πρόγραμμά σας 10 λεπτά χαλαρό τρέξιμο και 20 λεπτά ασκήσεων με αλτήρες ή ιμάντες τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.
Συμβουλή: Το τρέξιμο μπορεί να αντικατασταθεί άνετα με ποδήλατο ή μπάνιο στη θάλασσα και τα βάρη φυσικά με ασκήσεις Pilates ή της Yoga. 

Τοπικά Scrub

Χρησιμοποιείστε ένα τραχύ γάντι ειδικό για κυτταρίτιδα, κάποιο απολεπιστικό σαπούνι ή μια βούρτσα από λούφα! Υπάρχουν μάλιστα ειδικές συσκευές ( Lierac, Somatoline, Elancyl) που βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία τοπικά. Η διαδικασία του scrub βελτιώνει την κυκλοφορία, μειώνει το στρες και διαλύει τα λιποκύτταρα τοπικά. 

Αντικυτταριδικά προϊόντα

Οι κρέμες σώματος κατά της κυτταρίτιδας με βάση την καφεϊνη, το ginger και το acai berry, δρουν συνεργιστικά, συμβάλλοντας ενεργά στη σύσφιγξη και τόνωση της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα μειώνουν την κυτταρίτιδα