Ταινίες Σακχάρου

(24)

Ταινίες Σακχάρου


Τι είναι οι μετρητές σακχάρου και πως γίνεται η μέτρηση

Περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα νοσούν από σακχαρώδη διαβήτη, από τους οποίους λιγότεροι από το 50% καταφέρνουν να τον κρατούν ρυθμισμένο πετυχαίνοντας να αποφύγουν τον κίνδυνο των επιπλοκών. Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος στη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη, καθώς η καλή ρύθμιση προστατεύει τον ασθενή. Για το λόγο αυτό οι διαβητικοί είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούν συστήματα μέτρησης σακχάρου (μετρητές, ταινίες μέτρησης), για να μπορούν εύκολα και απλά να ελέγχουν μόνοι τους τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, κάθε στιγμή.

Δεν λειτουργούν όλα με τον ίδιο τρόπο

Η ακριβής διαδικασία της εξέτασης αίματος ποικίλλει ανάλογα με  τη συσκευή του μετρητή γλυκόζης. Σε γενικές γραμμές η διαδικασία είναι απλή: Χρειάζεται να ετοιμάσετε το μετρητή για χρήση, να εισάγετε την ταινία, να πάρετε δείγμα αίματος, να εφαρμόσετε την ταινία και να περιμένετε το αποτέλεσμα. Αν ελέγξετε τις οδηγίες που συνοδεύουν το μετρητή σακχάρου σας, θα αναγνωρίσετε ευκολότερα τις διαφορές από τη συνήθη διαδικασία.

Οι ταινίες μπορεί να διαφέρουν από παρτίδα σε παρτίδα (μπορεί να περιέχουν διαφορετικές ποσότητες χημικών) γι’ αυτό και είναι σημαντικό να βαθμονομείτε ξανά τις περισσότερες συσκευές μέτρησης γλυκόζης κάθε φορά που εισάγετε νέο πακέτο ταινιών, ώστε να διασφαλιστεί η ακρίβεια της μέτρησης. Ελέγχετε το μετρητή σακχάρου σας τουλάχιστον μία φορά το μήνα με διάλυμα ελέγχου υψηλής ποιότητας (το οποίο περιέχει γνωστή ποσότητα γλυκόζης), ώστε να διασφαλίζετε ότι ο μετρητής λειτουργεί σωστά.

Στις Ancensia Microlet, Bionime, On Call Vivid, Vitrex και Menarini μπορείτε να βρείτε αξιόπιστους και ασφαλείς μετρητές αλλά και ταινίες μέτρησης για το τακτικό έλεγχο και ρύθμιση του σακχαρώδους διαβήτη.