Βιταμίνες - Τσάϊ Θηλασμού

(8)

Βιταμίνες - Τσάϊ Θηλασμού

Εγκυμοσύνη: Ποιες βιταμίνες είναι απαραίτητες;Ο θηλασμός είναι μια από τις πιο απαιτητικές περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Με μια προσεγμένη και ισορροπημένη διατροφή, η νέα μητέρα μπορεί να προφυλάξει τόσο τη δική της καλή υγεία, όσο και τη σωστή ανάπτυξη του μωρού. Τα θρεπτικά συστατικά απαραίτητα στη μητέρα που θηλάζει είναι:
  • Πρωτεΐνες: Κατά τη διάρκεια του θηλασμού, απαιτείται μια αύξηση στην πρόσληψη πρωτεϊνών από τη δίαιτα της μητέρας
  • Ασβέστιο: Οι ανάγκες της νέας μητέρας σε ασβέστιο είναι ιδιαίτερα αυξημένες, όχι μόνο στο θηλασμό, αλλά και νωρίτερα σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι βοηθά στην πήξη του αίματος και ότι διατηρεί τα δόντια και τα οστά σε καλή κατάσταση. 
  • Σίδηρος: Το έμβρυο αντλεί σίδηρο από τα αποθέματα σιδήρου στο σώμα της μητέρας, προκειμένου να δημιουργήσει τα δικά του αποθέματα, μιας και τους πρώτους 4 με 6 μήνες της ζωής του θα τρέφεται αποκλειστικά με γάλα, που είναι φτωχό σε σίδηρο.
  • Φυλλικό οξύ: Το φυλλικό οξύ αποτελεί μια βιταμίνη μεγάλης σημασίας τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και για τους πρώτους μήνες της ανάπτυξης του βρέφους. 
  • Βιταμίνη D: Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για το σχηματισμό των οστών αλλά και των δοντιών του βρέφους. Επίσης, ενισχύει το νευρικό σύστημα, την ανάπτυξη των μυών αλλά και την πήξη του αίματος. 
  • Μαγνήσιο: Με το θηλασμό υπάρχει απώλεια 50-70 mg μαγνησίου ημερησίως, που η μητέρα πρέπει να καλύψει με τη διατροφή της
  • Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: Τα Ω3 λιπαρά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου κατά τη διάρκεια της κύησης αλλά και κατόπιν στην ενίσχυση της ανάπτυξης του βρέφους.
 
Weleda, Frezyderm, Vitabiotics, Solgar και Nature's Plus γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του οργανισμού της μητέρας κατά το θηλασμό έχουν σχεδιάσει συμπληρώματα διατροφής που εξασφαλίζουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη μητέρα και το βρέφος.