Καρνιτίνη

(11)

Καρνιτίνη

Κάψτε λίπος και χτίστε μυς με καρνιτίνη!


Η L-Καρνιτίνη είναι μια ουσία που φτιάχνεται φυσικά από το σώμα από τα αμινοξέα λυσίνη και μεθιονίνη. Παρά το ότι το σώμα παράγει την L-Καρνιτίνη φυσικά, αρκετοί αθλητές επιλέγουν περαιτέρω λήψη της σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής για να χάσουν περαιτέρω λίπος, να χτίσουν μυς και να φτάσουν τα επίπεδα απόδοσης που θέλουν.

αδυνάτισμα καρνιτίνη

Οι τροφές που προσφέρουν L-καρνιτίνη είναι κυρίως ζωϊκής προέλευσης, με πρώτο το κόκκινο κρέας. Ακολουθούν, σε αρκετά μικρότερες ποσότητες περιεκτικότητας, το τυρί, το γάλα και τα πουλερικά

Πως λειτουργούν οι καρνιτίνες;

Οι καρνιτίνες μεταφέρουν λιπαρά οξέα στα μιτοχόνδρια για να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο. Τα μιτοχόνδρια είναι τα μικρά όργανα που βρίσκονται σε όλα τα κύτταρα του σώματος μας και μας παρέχουν ενέργεια καίγοντας ΑΤΡ ή αλλιώς Τριφωσφoρική Αδενοσίνη. Οι καρνιτίνες είναι επίσης αντιοξειδωτικά, βοηθώντας στην προστασία των κυττάρων από οξειδωτική ζημιά και επομένως λειτουργούν ενάντια στις επιπτώσεις που έρχονται με την ηλικία.

Τα οφέλη

Απώλεια λίπους

Η L-Καρνιτίνη μεταφέρει μεγάλα μόρια λιπαρών οξέων, όπως τα τριγλυκερίδια ή τα λίπη στα μιτοχόνδρια για να οξειδωθούν ως ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της αποδοτικότητας και επομένως να εμποδίσουν το σώμα από το να αποθηκεύσει αχρησιμοποίητη ενέργεια σαν λίπος.

Αύξηση μυών

Όπως η κρεατίνη, η L-Καρνιτίνη μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε περισσότερη αντοχή στην άσκηση και επομένως να εκτελέσετε περισσότερες επαναληπτικές ασκήσεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της μυϊκής μάζας και την δύναμης.

Ενέργεια

Η βελτιωμένη λειτουργία των μιτοχονδρίων οδηγεί σε πιο αποτελεσματική ενέργεια βοηθώντας το σώμα να χρησιμοποιήσει περισσότερη γλυκόζη.