Κακοσμία

(12)

ΚακοσμίαΤι μπορούμε να κάνουμε για φρέσκια και δροσερή αναπνοή;

Θα σας έχει τύχει σίγουρα να μιλάτε με κάποιο άτομο που έχει δυσάρεστη αναπνοή. Εσείς όμως πόσο σίγουροι είσαστε για το ότι δεν έχετε το ίδιο πρόβλημα; Κατά καιρούς οι περισσότεροι υποφέρουμε από κακοσμία του στόματος. Η συνηθέστερη αιτία για αυτό είναι τα δόντια μας την περιποίηση και τον έλεγχο των οποίων συχνά παραμελούμε.


Βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα
Είναι πολύ σημαντικό να βουρτσίζετε τα τακτικά τα δόντια σας, για την αποτελεσματική καταπολέμηση μικροβίων στο στόμα. Αυτό πρέπει να γίνεται μετά από κάθε γεύμα, αν είναι δυνατόν, ώστε να αφαιρούνται τα υπολείμματα των τροφών που έχουν κολλήσει μεταξύ των δοντιών και που συνήθως είναι υπεύθυνα για την κακή αναπνοή.


Καθαρίστε τη γλώσσα
Συχνά το ξεχνάμε, αλλά η γλώσσα περιέχει επίσης βακτήρια! Βουρτσίστε απαλά το τραχύ της επιφάνειας της γλώσσας για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα.


Το νερό είναι πάντα φίλος μας
Είναι σημαντικό να πίνετε κάθε μέρα τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό αφενός για την σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, αφετέρου για την καταπολέμηση της κακής αναπνοής. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να έχετε "φρέσκια αναπνοή" αφού για παράδειγμα, η δυσοσμία του στόματος το πρωί οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη ενυδάτωσης.


Πλύσεις με στοματικά διαλύματα
Τα στοματικά διαλύματα είναι αποτελεσματικά στη αντιμετώπιση της δυσοσμίας του στόματος και στην καταπολέμηση των βακτηρίων.


Οδοντικό νήμα
Η χρήση οδοντικού νήματος, είναι χρήσιμη για τον καθαρισμό των δοντιών από υπολείμματα τροφών.


Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας
Να επισκέπτεσθε τον οδοντογιατρό σας μια φορά κάθε εξάμηνο για καθαρισμό και έλεγχο των δοντιών σας. Αν τα ούλα και τα δόντια σας είναι σε καλή κατάσταση αυτό θα αντανακλάται και στην αναπνοή σας.


Αν θέλετε να μιλάτε χωρίς να κρύβετε το στόμα σας CB12, Alibi, Herb Fresh, Frezyderm, και Emofresh έχουν μια μεγάλη ποικιλία από καραμέλες, τσίχλες, στοματικά διαλύματα και σπρέι των που εξουδετερώνουν τους παράγοντες που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας που διαρκεί…