Μαλλιά

(358)

Μαλλιά

Τα υγιή και πλούσια μαλλιά δεν κάνουν διακρίσεις

Δεν υπάρχει πραγματική διαφορά μεταξύ των μαλλιών των δύο φίλων. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν στα μαλλιά τους, αρκεί να είναι πρόθυμοι να καταβάλλουν την ανάλογη προσπάθεια.. Αντίθετα, οι διαφορές βρίσκονται στην περιποίηση και στον τρόπο που τα διαχειρίζονται.
 
Εάν είσαι άντρας που θέλει να εξημερώσει τα ατίθασα μαλλιά του, να αποφύγει την ξηρότητα του  τριχωτού, την τριχόπτωση και άλλες κοινές ανησυχίες, φρόντισε να δημιουργήσεις μια υγιή ρουτίνα περιποίησης που θα ακολουθείς πιστά ξεκινώντας με τα δύο πιο βασικά βήματα:
 

1. Γνώρισε τα μαλλιά σου

Τύπος
Οι άνδρες έχουν κυρίως τέσσερις τύπους μαλλιών: ίσια, κυματιστά και σγουρά.
  • Τα ίσια μαλλιά είναι εκείνα που αναπτύσσονται χωρίς καμία καμπύλη.
  • Τα κυματιστά μαλλιά όταν μεγαλώνουν, είναι ελαφρώς κυρτά και μοιάζουν με κύματα της θάλασσας.
  • Τα σγουρά μαλλιά διαφέρουν από τα κυματιστά επειδή έχουν σχήμα πηνίου, δημιουργώντας πιο έντονες μπούκλες.
Πυκνότητα
Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, τα μαλλιά σας μπορεί να είναι παχιά ή λεπτά. Υπάρχουν προϊόντα μαλλιών προσαρμοσμένα για την πυκνότητα των μαλλιών. Έτσι, εάν μπορείτε να δείτε το τριχωτό της κεφαλής ανάμεσα στα μαλλιά, αυτό σημαίνει πως έχετε λεπτή τρίχα
 
Μήκος
Τα προϊόντα μαλλιών έχουν διαφορετικές συνθέσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαλλιών ανάλογα με το μήκος τους. Χωρίζονται επομένως σε δύο κατηγορίες: προϊόντα για κοντά μαλλιά και προϊόντα για μεσαία ή μακριά μαλλιά.

2. Επένδυσε στα σωστά προϊόντα

Αυτό ισχύει για ό,τι χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου, από το σαμπουάν μέχρι τα προϊόντα styling. Επέλεξε αναγνωρισμένα και δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα, με φυσικά συστατικά χωρίς προσθήκες ουσιών που μπορεί να επηρεάζουν την υγεία του τριχωτού. Περιηγήσου στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και βρες τις πιο ποιοτικές προτάσεις προϊόντων στις καλύτερες τιμές, από τις εταιρίες Ducray, Frezyderm, Klorane, Korres, Rene Furterer, Eubos, Dr.Organic κ.α