Καθαρισμός

(66)

Καθαρισμός

H υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο γυναικείος κόλπος έχει το δικό του μικρό οικοσύστημα, μέσα στο οποίο ζουν τα ωφέλιμα βακτήρια, που αποτελούν τη χλωρίδα του. To pH του κόλπου σε φυσιολογικές συνθήκες χαρακτηρίζεται όξινο, προκειμένου να διατηρείται η ισορροπία. Αν το όξινο αυτό PH διαταραχτεί, τότε η ισορροπία χάνεται και ευνοείται η ανάπτυξη κάποιων μικροβίων έναντι άλλων.

Το πιο βασικό, όπως ξέρουμε, για την υγιεινή και φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής δεν είναι άλλο από τη σωστή καθαριότητα. Το επιφανειακό πλύσιμο δεν μπορεί να προφυλάξει σωστά από τα βακτηρίδια που κρύβονται σε λιγότερα εμφανή σημεία, όπως οι πτυχώσεις της περιοχής.Για να πετύχετε το σωστό καθαρισμό της περιοχής πρέπει επιλέξετε το κατάλληλο για τις ανάγκες σας προϊόν καθαρισμού. Στην επιλογή αυτή καλό είναι να ληφθεί υπόψη η ηλικία και η κατάσταση σας (π.χ. εφηβεία, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, κ.λ.π.).

Bayer Bepanthol, Avene, Frezyderm, A-Derma, Eubos, Castalia, Intermed, Lactacyd, Apivita, Fissan, Alcagyn, Eva intima σας προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από αφρούς, αφρόλουτρα και τζελ καθαρισμού που :
  • προσφέρουν σωστό καθαρισμό
  • καταπραΰνουν τους ερεθισμούς 
  • βοηθούν στην προστασία της φυσιολογικής χλωρίδας και
  • σέβονται το pH