Κρέμες

(34)

Κρέμες

Η πρώτη κρέμα για το μωράκι σας


Το μωρό στην αρχή της ζωής του τρέφεται αποκλειστικά με γάλα, αυτή είναι άλλωστε η μόνη τροφή που χρειάζεται, και που μπορεί να αφομοιώσει τους πρώτους πέντε με έξι μήνες. Πολύ γρήγορα όμως, επειδή αναπτύσσεται με απίστευτα γοργούς ρυθμούς, ο οργανισμός του απαιτεί περισσότερες θερμίδες, σίδηρο και αλλά θρεπτικά συστατικά, όπως ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, βιταμίνες Α και C. Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να εμπλουτίζουμε το καθημερινό του διαιτολόγιο με στερεές τροφές.

Στην αρχή οι στερεές τροφές θα πρέπει να δίνονται ως συμπλήρωμα και όχι ως υποκατάστατο του μητρικού ή του ξένου γάλακτος. 

Η πρώτη γεύση που θα πάρει το μωρό σας από «αληθινό φαγητό» είναι η κρέμα από ρυζάλευρο η οποία είναι ιδιαίτερα θρεπτική και απολαυστική. Συνήθως είναι εμπλουτισμένη με σίδηρο, έχει γεύση βανίλιας και δεν περιέχει γλουτένη, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι σπάνια προκαλεί αλλεργίες. 

Εφόσον αυτή η πρώτη του επαφή με τη στερεά τροφή δεν του προκάλεσε καμιά αλλεργική αντίδραση (εξάνθημα, εμετό, διάρροια), μπορείτε να δοκιμάσετε στη συνέχεια κρέμες με νιφάδες βρώμης, με καλαμπόκι (στην φυσική του μορφή ή το άνθος αραβοσίτου), με κριθάρι και τελευταία κρέμα με σιτάρι ή συνδυασμό με δημητριακά ή μπισκοτόκρεμα.
Οι επιλογές σας αμέτρητες, Nutricia, Frezylac, Hip, Bio Bebe και Humana έχουν τις πιο νόστιμες και θρεπτικές κρέμες για τα πρώτα γεύματα του μωρού σας.