Κάλτσες - Καλσόν για Φλεβίτη - Κιρσούς

(104)

Κάλτσες - Καλσόν για Φλεβίτη - Κιρσούς

Ελαστικές κάλτσες - καλσόν


Οι ελαστικές κάλτσες (ή σωστότερα, "ελαστικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης") αποτελούν την πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της φλεβικής ανεπάρκειας αλλά και απαραίτητο συμπλήρωμα σε κάθε μορφής θεραπεία όλων των σταδίων αυτής της νόσου.

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται:
  • Στο "φλεβίτη" (ή κιρσούς ), για την αντιμετώπισή του τόσο προεγχειρητικά όσο και μετεγχειρητικά
  • Στο φλεβικό έλκος,  συμβάλλουν αποφασιστικά στην επούλωσή του 
  • Στη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια όταν δεν χρειάζεται χειρουργική ή επεμβατική αντιμετώπισή της για την θεραπεία αλλά και στην πρόληψη της επιδείνωσής της

Ονομάζονται κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης διότι η πίεση που ασκούν κατά μήκος του κάτω άκρου δεν είναι ομοιόμορφη. Η μέγιστη πίεση ασκείται στην περιοχή του αστράγαλου και μειώνεται στην κνήμη και ακόμη περισσότερο στον μηρό.

Η πίεση που ασκούν οι ελαστικές κάλτσες στον αστράγαλο καθορίζει την χρήση για την οποία προορίζονται και μετράται σε χιλιοστά στήλης υδραργύρου (mmHg). Βάσει της πίεσης αυτής, οι κάλτσες κατατάσσονται σε τέσσερις κλάσεις, από κλάση I έως κλάση IV

Στο pharmet σας προσφέρουμε τις διεθνώς πιστοποιημένες κάλτσες της Varisan. Διατίθενται σε διάφορα νούμερα με μεγάλη χρωματική ποικιλία καλύπτοντας όλες τις κλάσεις. Ανακαλύψτε το κατάλογο της Varisan.