Φόρμουλες Πρωτεϊνης

(11)

Φόρμουλες Πρωτεϊνης

Διαφορετικές επιλογές για κάθε ανάγκη

 

Αν σας έχουν μπερδέψει οι τόσες διαφορετικές επιλογές αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να διαλέξετε αυτή που πραγματικά χρειάζεστε. Κάθε μορφή και είδος πρωτεΐνης εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό και πρέπει να στοχεύσετε εκεί που θέλετε να δώσετε περισσότερο έμφαση.


Πρωτεΐνη ορού γάλακτος (Whey Protein)

Είναι ίσως η πιο δημοφιλής, με αυτή την πρωτεΐνη λαμβάνετε ότι καλύτερο μπορεί να απορροφήσει το σώμα σας για να χτίσει την μυϊκή του μάζα. Ιδανικά να την λαμβάνετε πριν και μετά την προπόνηση. Απορροφάται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουταμίνη. 


Isolate

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος isolate είναι μια πιο ακριβή μορφή της πρωτεΐνης Whey που είδαμε παραπάνω. Είναι υψηλότερης ποιότητας πρωτεΐνη και έχει μεγαλύτερη βιολογική αξία. Έχει υποστεί ειδική τροποποίηση, ώστε να  περιέχει πολύ χαμηλά ποσοστά λιπαρών και λακτόζης.


Υδρολυμένη

Έχει ταχύτατη απορρόφηση από τον οργανισμό. Η διαδικασία της υδρόλυσης μειώνει την εμφάνιση αλλεργιών, καθώς αφαιρούνται όλα τα αλλεργιογόνα στοιχεία (πχ λακτόζη)


Πρωτεΐνη Καζεΐνης

Είναι ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης αργής απορρόφησης και με σχετικά έντονη γεύση. Ιδανική για πριν τον ύπνο καθώς απορροφάται αργά από τον οργανισμό μας παρέχοντας τα απαραίτητα αμινοξέα κατά την διάρκεια της νύχτας.


Πρωτεΐνες όγκου

Πρόκειται για πρωτεΐνες οι οποίες υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα σε ότι αφορά τα μυϊκα κέρδη. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων επομένως και πολλές θερμίδες γι αυτό μπορούν να δώσουν εύκολα κάποια κιλά.


Πρωτεΐνη αυγού

Αυτή η πρωτεΐνη είναι μια από τις καθαρότερες πηγές, αφού το ασπράδι του αυγού έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Απορροφάται από τον οργανισμό με ενδιάμεσο τρόπο. Δεν είναι γρήγορη όπως η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, αλλά είναι πιο γρήγορη από την καζεΐνη. Με αυτή την επιλογή οι μύες στο σώμα σας διατηρούνται σε διαρκή ανάπτυξη. Η πρωτεΐνη αυγού είναι η ιδανική εναλλακτική για αυτούς που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

 
Πρωτεΐνη βόειου κρέατος

Προέρχεται από το βοδινό κρέας και έχει αφαιρεθεί από την πρωτεΐνη όλο το ζωικό λίπος. Έτσι χωνεύεται πολύ γρήγορα και είναι η ιδανική εναλλακτική για την πρωτεΐνη ορού γάλακτος, αν έχετε αλλεργία στο γάλα.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε την πρωτεΐνη που ταιριάζει στο αθλητικό σας προφίλ μέσα από μια τεράστια ποικιλία των γνωστότερων και πιο ποιοτικών εταιριών αθλητικών συμπληρωμάτων όπως Lamberts, Xendurance, First Endurance, Ehthic Sport, High 5, SCN Nutrition κ.α.