Ashwagandha

(8)

Ashwagandha

Ashwagandha: To ινδικό κεράσι του χειμώνα

To Ashwagandha (Withani somnifera η αλικακαβο), επίσης γνωστό ως ινδικό κεράσι του χειμώνα, ειναι ενα βοτανο που χρησιμοποιειται ευρυτατα στην Ινδική παραδοσιακή ιατρική, ως γενικο τονωτικο και «προσαρμογονο», που βοηθα το σωμα να προσαρμοστει στο στρες. Εκτος αυτων, το Ashwagandha εχει αποδεδειγμενες αντιοξειδωτικες ιδιοτητες καθως και την ικανοτητα να διατηρει υγιες το ανοσοποιητικο συστημα.   Το φυτό 

Καλλιεργείται στη δυτική Ινδία και στα Ιμαλάια, κυρίως στης ξηρότερες περιοχές. Είναι συγγενικό φυτό της ντομάτας, αυξάνεται ως θάμνος και φτάνει έως τα πέντε πόδια. Το φυτό αυτό έχει κίτρινα άνθη και κόκκινα φρούτα που μοιάζουν με μούρα σε μέγεθος και σχήμα.  

Οφέλη   


Αντιοξειδωτικες ιδιοτητες   


Ερευνητες του Banaras Hindu University στο Βαρανασι της Ινδιας, ανακαλυψαν οτι μερικα απο τα στοιχεια που περιεχονται στο ashwagandha ειναι ισχυρες αντιοξειδωτικες ουσιες.   

Αφροδισιακες ιδιοτητες   

Ιστορικά, χρησιμοποιουσαν το ashwagandha ως αφροδισιακο. 

Βελτιωνει τη διαθεση και μειωνει το αγχος  

Οι ριζες του ashwagandha χρησιμοποιουνται ευρυτατα στην Ινδική παραδοσιακή ιατρική, για την προωθηση της σωματικης και νοητικης υγειας  καθως προστατευει απο τις ασθενειες και τους βλαβερους περιβαλλοντικους παραγοντες και επιβραδυνει τη διαδικασια της γηρανσης.   

Βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες  


Το βότανο αυτό αποτελεί πολύ καλή τροφή για το μυαλό καθώς βελτιώνει τη νοητική ικανότητα και συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση στην εργασία.