Πρόσωπο

(529)

Πρόσωπο

Υγιές Δέρμα

 
Οι άνδρες πρέπει απαραίτητα να έχουν μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας που υπερβαίνει την εφαρμογή μιας μικρής ποσότητας σαπουνιού κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίπλοκο. Αφιερώστε λίγα λεπτά την ημέρα, κάνοντας μερικά πολύ απλά βήματα και θα έχετε θαυμάσια μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Μόλις έξι απλά βήματα, μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται πιο αναζωογονημένη και υγιής από ποτέ.
 
Βήμα 1 Καθαρισμός
Είναι ζωτικής σημασίας για τους άνδρες να καθαρίζουν τα πρόσωπό τους τακτικά. Σε γενικές γραμμές, το δέρμα των ανδρών τείνει να είναι πιο λιπαρό από αυτό των γυναικών λόγω της αυξημένης παρουσίας των σμηγματογόνων αδένων. Επιπλέον, αυτοί οι αδένες τείνουν να είναι μεγαλύτεροι στους άνδρες, με αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή λαδιού
 
Βήμα 2 Απολέπιση
Η απολέπιση είναι η διαδικασία αφαίρεσης των νεκρών κυττάρων από το δέρμα. Υπό ιδανικές συνθήκες, το δέρμα μπορεί να απαλλαγεί από τα κύτταρα μόνο του, αλλά μερικές φορές, δεν έχει το αποτέλεσμα που χρειάζεται. Για να μπορείτε να κάνετε απολέπιση σωστά, θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα καλό απολεπιστικό.
 
Βήμα 3 Μάσκα
Οι μάσκες προσώπου μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δώσετε μια εντατική έκρηξη θρεπτικών και θεραπευτικών συστατικών στην επιδερμίδα σε μια πολύ συμπυκνωμένη μορφή. Λειτουργούν καλύπτοντας το πρόσωπο για μια καθορισμένη χρονική περίοδο, συνήθως 10-20 λεπτά για να δώσουν στα συστατικά περισσότερο χρόνο για να διεισδύσουν στην επιφάνεια του δέρματος και να δράσουν.
 
Βήμα 4 Ενυδάτωση
Πρέπει να γνωρίζετε τη σημασία της κατανάλωσης αρκετού νερού την ημέρα. Το να πίνετε αρκετή ποσότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να έχει τεράστια οφέλη για το δέρμα, αλλά εάν χρειάζεται μια επιπλέον ώθηση, τότε σκεφτείτε να προσθέσετε μια ενυδατική κρέμα που θα αναπληρώσει την υγρασία της επιδερμίδας.
 
Βήμα 5 Αντιγήρανση
Οι απολέπιση προσώπου και οι ενυδατικές κρέμες είναι ιδανικές για να διατηρήσετε το δέρμα σας σε άριστη κατάσταση, αλλά πρέπει να σκεφτείτε όλους τους τρόπους με τους οποίους επηρεάζεται το δέρμα. Με μία μικρή πρόληψη, μπορείτε να κάνετε ένα μεγάλο βήμα στην αναστολή της διαδικασίας γήρανσης με προϊόντα κατάλληλα για την ανδρική επιδερμίδα.
 
Βήμα 6 Αντηλιακή προστασία
Εκτός από την πιθανή πρόκληση καρκίνου του δέρματος, η ακτινοβολία από τον ήλιο (UV) υποβαθμίζει το κολλαγόνο στο δέρμα και δημιουργεί ένα περιβάλλον ώριμο που μπορεί να επηρεαστεί εύκολα από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών. Αυτό επηρεάζει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και μπορεί να προκαλέσει υπερχρωματισμό (κηλίδες). Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε τη φωτογήρανση είναι να εφαρμόσετε την αγαπημένη SPF αντηλιακή προστασία σας και να απολαύσετε την κάθε ημέρα με ασφάλεια.
 
Apivita, Avene, La Roche Posay, Rilastil, Korres, Frezyderm κ.α θα σας δώσουν αμέτρητες δερματολογικά ελεγμένες επιλογές που θα σας κάνουν να δείτε την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου με άλλο μάτι!