Οδοντόκρεμες

(13)

Οδοντόκρεμες

Τα πρώτα του δοντάκια


Τα οδοντιατρικά προβλήματα του παιδιού μπορεί να ξεκινήσουν πολύ νωρίς, μόλις με την εμφάνιση των πρώτων δοντιών στο στόμα. Έχει παρατηρηθεί μάλιστα ότι μέχρι την ηλικία των τριών, ένα ποσοστό του 20% των παιδιών έχει ήδη τερηδόνα. Γι’αυτό το λόγο είναι καλό ο γονιός να φροντίζει την στοματική υγεία του παιδιού συστηματικά, ακόμα και αν δεν έχουν εμφανιστεί τα πρώτα του δοντάκια.

Πριν την πρώτη του οδοντοφυία, θα μπορούσατε μετά από κάθε τάϊσμα, να σκουπίζετε τα πάνω και τα κάτω ούλα με ένα βρεγμένο κομμάτι γάζα συμπεριλαμβάνοντας τα χείλη, τα μάγουλα, την γλώσσα και τον ουρανίσκο.
Τα πρώτα δοντάκια του μωρού κάνουν την εμφάνισή τους στην κάτω γνάθο περίπου στους 6-8 μήνες. Όταν το μωρό σας έχει περίπου 10, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πρώτη του μικρή μαλακή οδοντόβουρτσα και ειδικές βρεφικές οδοντόκρεμες που: 
  • Προστατεύουν από πλάκα και τερηδόνα
  • Προστατεύουν τη στοματική κοιλότητα από την ανάπτυξη μικροβίων
  • Σέβονται τη φυσιολογία των ούλων
  • Δεν περιέχουν φθόριο
Οι αγαπημένες σας  Frezyderm, Chicco, Elgydium, Oramil και Intermed σας προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από κατάλληλες οδοντόπαστες για τη φροντίδα και προστασία των δοντιών του μωρού σας. Εσείς ποια θα επιλέξετε;