Πιπίλες

(169)

Πιπίλες

Πιπίλα: Ο πρώτος "φίλος" του μωρού


Τα μωρά γεννιούνται με το αντανακλαστικό του θηλασμού γι’αυτό άλλωστε η πιπίλα αποτελεί από τα πρώτα πράγματα που αγοράζουμε, πριν ακόμη γεννηθεί το μωρό. 

Οι ψυχολόγοι, μας διαβεβαιώνουν πως η πιπίλα είναι ένας πολύ σημαντικός «φίλος» για το μωρό, αφού όταν την πιπιλάει, εκκρίνονται στον οργανισμό του ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες είναι «ορμόνες» που δημιουργούν καθησυχασμό στο μωρό μέσα από μια έντονη ευφορία. Αυτά τα συναισθήματα μπορούν να το βοηθήσουν να περάσει πιο εύκολα, από τις δύσκολες μέρες τον κολικών, μέχρι και να το βοηθήσουν να κοιμάται πιο εύκολα καθημερινά.

Η σωστή  χρήση της είναι πολύ σημαντική και κάθε μωρό πρέπει να χρησιμοποιεί τη κατάλληλη για αυτό πιπίλα.Το σχήμα της πιπίλας πρέπει να είναι έξυπνα σχεδιασμένο προκειμένου να προσαρμόζεται στο στόμα του βρέφους, καθιστώντας την φιλική προς τα δόντια και τη γνάθο. Η ηλικία του μωρού είναι ένας σημαντικός παράγοντας και πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή της. Επιπλέον, για να αναπαράγει την επιμήκυνση της μητρικής θηλής πρέπει να είναι ελαστική αλά ταυτόχρονα και ανθεκτική ώστε να αντέχει στα δαγκώματα του μωρού σας ιδιαίτερα όταν αρχίσει να βγάζει δοντάκια.

Καουτσούκ ή σιλικόνης μονόχρωμες ή με σχέδια, με κρίκους και ανατομικά σχήματα, ορθοδοντικές ή νυχτερινές, οι επιλογές σας από τις Nuk, Chicco και Avent είναι αμέτρητες
Ποια θα λατρέψει το δικό σας μωρό;