Κακοσμία Στόματος

(9)

Κακοσμία ΣτόματοςΠως να αντιμετωπίσετε τη κακοσμία στόματος


Αν και δυσάρεστη αναπνοή κατά καιρούς μπορεί να έχουμε όλοι μας εν τούτοις να ξέρετε ότι θα είστε ο τελευταίος που θα το μάθετε εκτός αν κάποιο κοντινό κι αγαπημένο σας πρόσωπο σας βοηθήσει να το προσέξετε. Ωστόσο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, κακοσμία της στοματικής κοιλότητας η χαλίτωση όπως λέγεται επιστημονικά εμφανίζει το 80 με 90% του πληθυσμού.
 
Τι προκαλεί τη κακοσμία στόματος

Η κακοσμία του στόματος οφείλεται στην αύξηση της συγκέντρωσης βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα, στα δόντια και στη γλώσσα. Η μεταβολική λειτουργία αυτών των βακτηρίων δημιουργεί δύσοσμα θειούχα πτητικά παραπροϊόντα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δυσάρεστη αναπνοή.
Ο καθένας μας μπορεί να έχει άσχημη αναπνοή όταν, για παράδειγμα, σηκωθεί από το κρεβάτι του το πρωί. Για να διαπιστώσετε όμως αν το φαινόμενο είναι μόνιμο, ζητήστε βοήθεια από έναν έμπιστο φίλο ή συγγενή. 

Σύμφωνα με τις μελέτες των ειδικών, το 80% των περιπτώσεων κακής αναπνοής οφείλεται στην κακή στοματική υγιεινή. Για παράδειγμα, οι ασθένειες των ούλων προξενούν δυσάρεστη αναπνοή. Παρομοίως και οι αμυγδαλές που παγιδεύουν υπολείμματα τροφίμων, καθώς και τα χαλασμένα σφραγίσματα και τα βρώμικα δόντια.

Άλλες παθήσεις όπως διαβήτης, ηπατική νόσος, λοιμώξεις του αναπνευστικού και χρόνια βρογχίτιδα, επίσης δυσκολεύουν τα πράγματα. Άλλες αιτίες κακοσμίας του στόματος μπορεί να είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και η οπισθορρινική καταρροή.

Τσίχλες, παστίλιες, στοματικά διαλύματα, σπρέι για τη δυσάρεστη αναπνοή… Στις Frezyderm, CB12 και Starmel μπορείτε να βρείτε ότι χρειάζεστε για δροσερή και φρέσκια αναπνοή!