Πρωτεΐνες Όγκου

(8)

Πρωτεΐνες Όγκου


Πρωτεΐνες όγκου και γράμμωσης

Αν στόχος μας είναι να αυξήσουμε την την μυϊκή μας μάζα, η σκόνη πρωτεΐνης είναι σίγουρα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας. Ωστόσο όταν φτάνουμε να επιλέξουμε πρωτεΐνη πάντα αναρωτιόμαστε ποια από τις δύο βασικές κατηγορίες: όγκου ή γράμμωσης πρέπει να επιλέξουμε.

Πρωτεΐνη όγκου: πληροφορίες

Η πρωτεΐνη όγκου στοχεύει στην αύξηση του σωματικού βάρους και της δύναμης του σώματος. Σε σχέση με τις πρωτεΐνες γράμμωσης περιέχει μεγαλύτερη αναλογία υδατανθράκων. Στην ουσία η αναλογία πρωτεϊνών και υδατανθράκων είναι αυτή που καθορίζει την κατάταξη του συμπληρώματος σε πρωτεΐνη όγκου ή γράμμωσης.

Γιατί να επιλέξω πρωτεΐνη όγκου;

Καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω ότι η επιλογή του είδους της πρωτεΐνης γίνεται ανάλογα με την ανάγκη μας. Πιο συγκεκριμένα η πρωτεΐνη όγκου χρησιμοποιείται για να αποκτήσουμε μυϊκό όγκο. Για αυτό είναι ιδανική η χρήση της στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Για άτομα τα οποία έχουν χαμηλό σωματικό βάρος
  • Για όσους έχουν ιδιαίτερα γρήγορο μεταβολισμό
  • Για όλους όσους προπονούνται εντατικά ή κάνουν ιδιαίτερα απαιτητικά αθλήματα που απαιτούν συμπλήρωμα πρωτεΐνης

Οι καλύτερες αθλητικές εταιρίες συμπληρωμάτων Lamberts, SCN, My Elements και Now Foods βρίσκονται στο ηλεκτρονικό μας φαρμακείο και εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε την πρωτεΐνη που σας ενδιαφέρει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων