Παιδική Στοματική Υγιεινή

(58)

Παιδική Στοματική Υγιεινή

Eldydium Kids

Συμβουλές για τη στοματική υγιεινή των παιδιών


Φροντίστε να διδάξετε από νωρίς στα παιδιά σας, πώς να βουρτσίζουν σωστά τα δόντια τους και να φροντίζουν επιμελώς τη στοματική τους υγιεινή

  • Το βούρτσισμα πρέπει να ξεκινά από τη στιγμή που θα βγει το πρώτο δόντι στο στόμα του παιδιού. Αμέσως μετά την ανατολή (εμφάνιση) των δοντιών στο στόμα του παιδιού, θα πρέπει να αρχίζει η ολοκληρωμένη στοματική υγιεινή. 
  • Βουρτσίζετε τα δόντια σας μαζί με τα παιδιά σας, πρωί και βράδυ. Μέχρι την ηλικία των 6 ετών είναι καλό το βούρτσισμα να γίνεται από το γονέα, γιατί το παιδί δεν μπορεί να το κάνει σωστά μόνο του. 
  • Το παιδί πρέπει να μάθει να βουρτσίζει χωριστά τα πάνω και τα κάτω δόντια και να ακολουθεί μια σειρά μέχρι να φτάσει ως το τελευταίο δόντι. Έτσι, το βούρτσισμα θα είναι σωστό και ολοκληρωμένο.
  • Ανανεώνετε την οδοντόβουρτσα του παιδιού κάθε 3 μήνες. Μετά από ένα τρίμηνο χρήσης, η οδοντόβουρτσα έχει πια φθαρεί και δεν πληροί τους κανόνες υγιεινής.
  • Πηγαίνετε το παιδί σας τακτικά στον οδοντίατρο για έλεγχο της στοματικής του υγείας.
Επιλέξτε κατάλληλη οδοντόβουρτσα που να είναι φιλική στα ούλα, να έχει απαλές τρίχες και να καθαρίζει χωρίς να τραυματίζει. Σε ότι αφορά την οδοντόκρεμα για την προστασία από την τερηδόνα, προσοχή να επιλέγετε αυτήν που είναι κατάλληλη για την ηλικία του παιδιού σας και να περιέχει τη συνιστώμενη δοσολογία φθορίου. Είναι καλό να ολοκληρώνετε την στοματική υγιεινή με ένα φθοριούχο διάλυμα που ενισχύει την προστασία από την μικροβιακή πλάκα.

Frezyderm, Apivita, Elgydium, Weleda και Gum σας προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα από οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και στοματικά διαλύματα ειδικά σχεδιασμένα για την προστασία της στοματικής υγείας των παιδιών.