Οδοντόβουρτσες

(124)

ΟδοντόβουρτσεςΠως να επιλέξω την κατάλληλη οδοντόβουρτσα; 

Όλοι θυμόμαστε τους γονείς μας να προσπαθούν υπομονετικά να μας μάθουν να βουρτσίζουμε σωστά μόνοι μας τα δόντια μας, ήταν από τα πρώτα μαθήματα τις παιδικής μας ηλικίας. Από τότε λοιπόν γνωρίζουμε ότι το τακτικό βούρτσισμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να κρατήσουμε τα δόντια και τα ούλα μας υγιή. Αυτό που ίσως δεν μάθαμε καλά είναι πώς να διάλέγουμε την κατάλληλη οδοντόβουρτσα για εμάς.

Μέγεθος
Οι οδοντόβουρτσες με μικρή κεφαλή είναι προτιμότερες, καθώς φτάνουν ευκολότερα σε όλες τις περιοχές του στόματος ακόμα και στα πίσω δόντια. Η οδοντόβουρτσα θα πρέπει να έχει αρκετά μεγάλο χερούλι ώστε να μπορείτε να την κρατάτε με άνεση.Είδος τρίχας.Υπάρχουν οδοντόβουρτσες με μαλακές, μεσαίας σκληρότητας, ή σκληρές νάιλον τρίχες. Για τους περισσότερους, μια μαλακή οδοντόβουρτσα είναι η πιο άνετη και ασφαλέστερη επιλογή, ενώ οι περισσότεροι οδοντίατροι συμφωνούν ότι είναι και η καλύτερη για την απομάκρυνση της πλάκας και των υπολειμμάτων τροφής.

Ανάλογα με το πόσο έντονα βουρτσίζετε τα δόντια σας αλλά και τη δύναμη τους, μεσοπρόθεσμα οι οδοντόβουρτσες με σκληρές τρίχες θα μπορούσαν να βλάψουν τα ούλα, την επιφάνεια της ρίζας, και το προστατευτικό σμάλτο των δοντιών. Για ακόμα καλύτερη προστασία των δοντιών βεβαιωθείτε ότι οι τρίχες της οδοντόβουρτσας που θα επιλέξετε έχουν στρογγυλεμένες άκρες.

Ασφάλεια
Προτιμήστε επώνυμες οδοντόβουρτσες για τις οποίες υπάρχει η εγγύηση ότι έχουν υποβληθεί σε δοκιμές ασφαλείας και κλινικές μελέτες και έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλείς για χρήση σε ιστούς του στόματος και δόντια. Για μωρά, παιδιά και ενήλικες, με σκληρές ή μαλακές τρίχες, για ευαίσθητα ούλα, με εργονομική λαβή όποια οδοντόβουρτσα και αν επιθυμείτε μπορείτε να τη 
βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μέσα από μια πλούσια συλλογή των γνωστότερων εταιριών Elgydium, GUM, Oral-B, Parodontax, Chicco και Nuk.