Κουρασμένα Πόδια/Γάμπες - Φλεβίτης

(78)

Κουρασμένα Πόδια/Γάμπες - Φλεβίτης


Πόδια βαριά και κουρασμένα; Πως μπορείτε να ανακουφιστείτε;


Η πολλές ώρες ορθοστασίας και η καθημερινή κούραση δεν επηρεάζουν μόνο την ψυχολογία μας, αλλά έχουν επιπτώσεις και στα άκρα μας. Τα κουρασμένα πόδια «ταλαιπωρούν» πολλούς ανθρώπους ιδιαίτερα όσους εργάζονται σε συνθήκες που απαιτούν να στέκονται όρθιοι ή να κάθονται σε μία καρέκλα για πολλές ώρες συνεχόμενα, το αποτέλεσμα γνωστό: πόδια που «καίνε» και πονάνε δημιουργώντας ιδιαίτερη δυσφορία. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε τα πόδια σας βαριά, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και να είστε σίγουροι ότι ο πόνος δεν θα σας ταλαιπωρήσει για πολύ.

Κατάλληλα υποδήματα

Όπως σε όλες τις παθήσεις, η πρόληψη είναι το παν! Τα κουρασμένα πόδια δεν αποτελούν εξαίρεση. Η επιλογή των κατάλληλων παπουτσιών θα σας βοηθήσει να μειώσετε την κόπωση που νιώθετε στα πέλματα και τα πόδια στο τέλος της μέρας ειδικά εάν σκοπεύετε να περπατήσετε πολύ. Παπούτσια σχεδιασμένα να στηρίζουν καλά τα πέλματα και να έχουν ανατομική μεσόσολα είναι ο ιδανικότερος τρόπος για την πρόληψη του πόνου πριν αυτός ακόμη εμφανιστεί.

Ποδόλουτρο

Εάν αισθάνεστε πολύ κουρασμένα τα πόδια, ένα ποδόλουτρο με άλατα Epsom μπορεί να σας ανακουφίσει. Οι αθλητές χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια ποδόλουτρα με άλατα για να ανακουφίσουν τους μυϊκούς πόνους από την έντονη προπόνηση. Τα άλατα Epsom είναι πλούσια σε μαγνήσιο και θειικές ενώσεις, τα οποία όταν διαλυθούν στο νερό απορροφώνται εύκολα από το δέρμα, συμβάλλοντας στην ανακούφιση του μυϊκού πόνου, τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την απομάκρυνση των τοξινών.

Αναζωογονητικό μασάζ

Το μασάζ μειώνει το πρήξιμο και ανακουφίζει από κράμπες και κόμπους που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ξεκινήστε αρχικά με τα πέλματα και ανεβείτε σταδιακά προς τις γάμπες και τους μηρούς. Δουλεύετε πάντα με κατεύθυνση προς την καρδιά. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνετε ευκολότερα το υγρό που έχει συσσωρευτεί». Ένα καλό μασάζ θα καταπραΰνει τον πόνο, θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και θα σας χαλαρώσει. Αν μάλιστα συνδυαστεί με μια ειδική κρέμα για τα πόδια μπορεί να εξαφανίζει την αίσθηση βάρους που νιώθετε και να σας χαρίζοντας σας ευεξία για όλη την υπόλοιπη μέρα!

Κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης

Αν υποφέρετε από κιρσούς οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν. Οι κιρσοί εμφανίζονται όταν τα φλεβικά τοιχώματα εξασθενίζουν με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή διέλευση του αίματος, το οποίο συσσωρεύεται στην περιοχή και διαστέλλει τις φλέβες. Τα άτομα που υποφέρουν από κιρσούς είναι τα πλέον ευάλωτα στο αίσθημα βάρους στα πόδια μετά από αρκετή ώρα περπάτημα ή ορθοστασίας. Οι κάλτσες αγκαλιάζουν σφιχτά τις γάμπες διευκολύνοντας τη συνεχή κυκλοφορία του αίματος, ανακουφίζοντας έτσι από το αίσθημα βάρους και κόπωσης.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε τα πόδια σας βαριά, ακολουθήστε τις
παραπάνω συμβουλές, εμπιστευτείτε τις προτάσεις των ειδικών (Boeringer, Apivita, Somatoline, Gehwol, Dr organic, Varisan, Scholl και Inoplus) και να είστε σίγουροι ότι ο πόνος δεν θα σας ταλαιπωρήσει για πολύ!