Αλλεργίες

(32)

Αλλεργίες


Πρακτικές συμβουλές για αντιμετώπιση των αλλεργιών


Ο καιρός ζέστανε, η μέρα μεγάλωσε… σημάδια ότι η Άνοιξη έχει έρθει για τα καλά! Γιαυτό άλωσε και όλοι προσπαθούμε με κάθε τρόπο να περνούμε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, δείγμα πως η άνοιξη προκαλεί ένα συναισθήματα ευφορίας σε όλους. Ή καλύτερα… σχεδόν σε όλους! Αν ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων όπου εξαιτίας των εποχικών αλλεργιών, κλείνονται στο σπίτι μέχρι το καλοκαίρι το άρθρο  αυτό είναι για εσάς.Όταν «ξυπνούν» οι εποχικές αλλεργίες η φαγούρα στα μάτια και η καταρροή γίνονται δυσάρεστη καθημερινότητα.Συνήθη συμπτώματα
  • Βουλωμένη μύτη, ρινική καταρροή, ή φτέρνισμα
  • Κνησμό
  • Κόκκινα μάτια, δακρύρροια
  • Πόνο στο λαιμό ή φαγούρα στο λαιμό, στη μύτη, στα αυτιά ή στον ουρανίσκο
  • Προβλήματα με τον ύπνο, που οδηγούν σε αίσθημα μέσα στη μέρα
Υπάρχουν ωστόσο, απλές συμβουλές, εύκολο να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας οι οποίες θα σας επιτρέψουν να να απολαύσετε τη ζωή σας στο full!

Αλλάξτε ρούχα και κάντε ντους μόλις επιστρέφετε στο σπίτι.
Με τον τρόπο αυτό δεν μεταφέρετε τη γύρη από το εξωτερικό περιβάλλον στο περιβάλλον του σπιτιού σας, ενώ έτσι απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα στα χέρια ή το πρόσωπό σας

Η ενυδάτωση και σε αυτή τη περίπτωση είναι το κλειδί!
Όταν δεν καταναλώνουμε αρκετό νερό τα επίπεδα ισταμινών στον οργανισμό ανεβαίνουν με αποτέλεσμα τα συμπτώματα να επιδεινώνονται.

Αποφεύγετε να απλώνετε τα ρούχα σας έξω τις ημέρες στην ατμόσφαιρα κυριαρχεί η γύρη.
Έτσι δεν επιτρέπετε στη γύρη να μένει πάνω στα ρούχα και να προκαλεί συμπτώματά αλλεργίας. Προτιμήστε να τα απλώσετε μέσα στο σπίτι.

Διατηρήστε τον αέρα του σπιτιού σας καθαρό.
Κάποιο ειδικό μηχάνημα που φιλτράρει τον αέρα, είναι μια καλή πρακτική, ενναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο φυτά όπως (κισσό ή μπαμπού σε γλάστρες) που καθαρίζουν τον αέρα με τον φυσικό τρόπο. Επίσης, όταν είναι εφικτό, μπορείτε να χρησιμοποιείστε περισσότερες ώρες τον κλιματισμό (air-condition) επειδή λειτουργεί με φίλτρα που θα κρατήσουν μεγάλο ποσοστό από αυτές τις αλλεργιογόνες ουσίες μακριά.

Περιορίστε τη κίνηση συγκεκριμένες ώρες.
Τα δέντρα και τα άνθη ξεκινούν να απελευθερώνουν γύρη περίπου στην ανατολή του ηλίου και τα επίπεδα αλλεργιογόνων στην ατμόσφαιρα κορυφώνονται αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ. Προσπαθήστε να μην βγαίνετε έξω λοιπόν αυτές τις ώρες της ημέρας.
 
Υπάχουν επίσης ειδικά σχεδιασμένα συμπληρώματα διατροφής των Solgar, A.Vogel, Lamberts, Health Aid, Himalaya και Charak που βοηθούν στην αντιμετώπιση των συνηθισμένων συμπτωμάτων των εποχικών αλλεργιών με φυσικό τρόπο!