Αντιφθειρικά

(16)

Αντιφθειρικά

Οι ψείρες πάνε σχολείο;


Οι ψείρες είναι συνηθισμένο φαινόμενο στα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, νηπιαγωγείο ή παιδικό σταθμό ιδιαίτερα κατά τους πρώτους μήνες της σχολικής χρονιάς. 

Οι φθείρες (ψείρες) του κεφαλιού είναι πολύ μικρά άπτερα έντομα που προκαλούν έντονη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής. Το χρώμα τους μπορεί να είναι λευκό, καφέ, ή σκούρο γκρι και τις εντοπίζουμε συνήθως στα μαλλιά, στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή πίσω από τα αυτιά. Μεταδίδονται συνήθως μέσω της άμεσης επαφής πράγμα που τους επιτρέπει να μετακινηθούν από τα μαλλιά ενός παιδιού σε εκείνα ενός άλλου.

Ωστόσο αν διαπιστώσετε ότι οι ψείρες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο κεφαλάκι του παιδιού σας, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε. Tol velvet, Frezyderm, Paranix, Hedrin, Ducray, Power Health, Licener και Licatack διαθέτουν ασφαλή και εύχρηστα προϊόντα που εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τις ψείρες και τα αυγά τους (κόνιδες). Υπάρχουν επίσης ειδικές λοσιόν σαμπουάν και σπρέι που δρουν προληπτικά προστατεύοντας και εμποδίζοντας την εμφάνισή τους στα μαλλιά των παιδιών.