Κρυολόγημα

(230)

Κρυολόγημα

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του κρυολογήματος και της γρίπης;

 
Το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη μπορεί να φαίνονται παρόμοια στην αρχή. Είναι πράγματι και οι δύο ασθένειες του αναπνευστικού και μπορούν να προκαλέσουν παρόμοια συμπτώματα. Ωστόσο, διαφορετικοί ιοί προκαλούν αυτές τις δύο καταστάσεις και τα συμπτώματά σας θα σας βοηθήσουν σταδιακά να τα διακρίνετε. Τόσο το κρυολόγημα όσο και η γρίπη μοιράζονται μερικά κοινά συμπτώματα. Τα άτομα με οποιαδήποτε ασθένεια βιώνουν συχνά:
  • Καταρροή ή βουλωμένη μύτη
  • Φτέρνισμα
  • Σωματικό πόνο
  • Γενική κόπωση
Κατά κανόνα, τα συμπτώματα της γρίπης είναι πιο σοβαρά από τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Μια άλλη ξεχωριστή διαφορά μεταξύ των δύο είναι το πόσο σοβαροί είναι. Το κρυολόγημα σπάνια προκαλούν πρόσθετες παρενέργειες ή προβλήματα στον οργανισμό, ενώ η γρίπη μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον μολύνσεις. Για να διαπιστώσετε εάν τα συμπτώματά σας προέρχονται από κρυολόγημα ή από γρίπη, πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας.
 
Μέχρι τότε, μπορείτε να δώσετε μία ώθηση στον οργανισμό σας και να τον βοηθήσετε να ανακουφιστεί και να ανταπεξέλθει πιο εύκολα με βιατμίνες, ρινικά σπρέι, κρέμες, καραμέλες και βότανα από εταιρίες όπως Apivita, Korres, Lamberts, Agan, Charak, Hailth Aid, Aboca, A.Vogel κ.α