• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Αντιηλιακά

Πότε λήγουν τα αντηλιακά;
25 Απριλίου 2018 Αντιηλιακά

Πότε λήγουν τα αντηλιακά;

Πότε λήγουν τα αντηλιακά;

Οι ζεστές ανοιξιάτικες ημέρες έκαναν ήδη την εμφάνισή τους. Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν το καλοκαίρι και γεμάτοι ενθουσιασμό σχεδιάζουμε τις καλοκαιρινές μας αποδράσεις…

Ετοιμάζουμε κιόλας την τσάντα για τις πρώτες μας εξορμήσεις στη παραλία και μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουμε στον εαυτό μας είναι αν είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσουμε φέτος το αντηλιακό προϊόν που περίσσεψε από την προηγούμενη χρονιά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Η αντηλιακή κρέμα περιέχει φίλτρα UV που εμπίπτουν σε δύο κύριες κατηγορίες: συνθετικά ή βιολογικά φίλτρα, τα οποία απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία και μεταλλικά ή ανόργανα φίλτρα, τα οποία αντικατοπτρίζουν κυρίως το υπεριώδες φως. Πολύ συχνά, και οι δύο τύποι χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό για μέγιστη προστασία του δέρματος

Γιατί δεν κάνει να χρησιμοποιούμε το παλιό μας αντηλιακό;

Το πρόβλημα που προκύπτει με ένα παλιό αντηλιακό είναι ότι μπορεί να έχει αλλοιωθεί η σύστασή του κι έτσι δεν εφαρμόζεται ομοιόμορφα στο δέρμα. Συνεπώς δεν παρέχει απόλυτη προστασία, ακόμη και στην περίπτωση που τα μεμονωμένα ενεργά συστατικά του παραμένουν αναλλοίωτα.

αντηλιακό

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε; 

Ένα παλιό αντηλιακό μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Παράλληλα, η έκθεση του προϊόντος σε υψηλές θερμοκρασίες και η επαφή του με την άμμο, τα βρώμικα χέρια κ.λπ. μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη βακτηρίων.

Έχουν ημερομηνία λήξης τα αντηλιακά προϊόντα;

Τα περισσότερα αντηλιακά αναγράφουν στη συσκευασία τους την ημερομηνία λήξης τους, πέραν της οποίας δεν προσφέρουν καμία προστασία από τον ήλιο. Όταν λήγουν οι χημικές ουσίες που περιέχουν αρχίζουν να αλλοιώνονται και να διαχωρίζονται με αποτέλεσμα να γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά.

Οι ειδικοί συνιστούν να μη χρησιμοποιούμε ένα αντηλιακό μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία επιτρεπόμενης χρήσης. Η ετικέτα του προϊόντος σχεδόν πάντα αναφέρει για πόσο καιρό μπορούμε να κρατήσουμε το αντηλιακό αφού το ανοίξουμε. Συνήθως, η συνιστώμενη διάρκεια χρήσης είναι 12 μήνες.

Χρήσιμη συμβουλή

Παρόλα αυτά αν διαπιστώσετε ότι το παλιό αντηλιακό σας έχει διαφορετική υφή, περίεργη μυρωδιά ή χρώμα τότε καλύτερα να το πετάξετε. Για να το διατηρήσετε σωστά θα πρέπει να το αποθηκεύετε με το καπάκι σφιχτά κλειστό, σε θερμοκρασία δωματίου και σε σημείο χωρίς υγρασία.