• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Σκιές

Όσα πρέπει να γνωρίζεται για τις σκιές ματιών

Οι σκιές ματιών αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση σε κάθε καλό μακιγιάζ. Οι σκιές χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα, με πιο γνωστή φυσικά την περίπτωση της βασίλισσας Κλεοπάτρας της Αιγύπτου, η οποία χρησιμοποιούσε χρώματα από φυτά για να βάψει τα μάτια της πριν από περισσότερα από 2000 χρόνια.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε διάφορους τύπους σκιών. Οι πιο βασικές κατηγορίες είναι οι εξής:

-          Ματ σκιές ματιών: Είναι πιο κατάλληλες για ώριμο και λιπαρό δέρμα, έχουν περισσότερη ποσότητα χρωστικών ουσιών και είναι ιδανικές στην περίπτωση που επιδιώκουμε χρωματικές διαβαθμίσεις.

-          Σατινέ σκιές: Είναι κατάλληλες τόσο για νεανικό όσο και για πιο ώριμο δέρμα. Το χαρακτηριστικό τους είναι πως ιριδίζουν λίγο, χωρίς βέβαια να λάμπουν πολύ.

-          Ιριδίζουσες σκιές: Λάμπουν πολύ πιο έντονα από τις σατινέ και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται όταν θέλουμε να δώσουμε αυτή την επιπλέον λάμψη στα μάτια. Υπάρχουν διαθέσιμες σε μορφή λεπτής σκόνης και μπορούν να τοποθετηθούν και πάνω από άλλες σκιές.

-          Σκιές ματιών με glitter: Πρόκειται ουσιαστικά για σκιές με χρυσόσκονη σε λεπτούς ή σε πιο χονδρούς κόκκους. Το χαρακτηριστικό τους είναι πως λάμπουν ιδιαίτερα έντονα και χρησιμοποιούνται είτε απευθείας πάνω στο δέρμα είτε πάνω από κάποια άλλα σκιά. Συνοδεύονται από ένα τζελ το οποίο λειτουργεί ως σταθεροποιητικό προϊόν.

 

Σκιές σε πλήθος χρωμάτων και υφών

Οι επαγγελματικές σκιές ματιών αλλά και οι υπόλοιπες, προσφέρονται σε μεγάλη γκάμα μεγεθών, υφών και χρωμάτων. Υπάρχουν σε ελεύθερη μορφή σκόνης που τοποθετούνται με πινέλο και οι οποίες προσφέρουν πιο έντονο και ζωηρό αποτέλεσμα.

Οι λεγόμενες ψημένες σκιές προσφέρονται σε συμπιεσμένη μορφή και οφείλουν το όνομά τους στο γεγονός πως ψήνονται όταν γίνεται η επεξεργασία τους. Με αυτόν τον τρόπο τα χρώματα γίνονται πιο έντονα και προσφέρουν πιο δραματική εμφάνιση, ενώ τοποθετούνται και αυτές με πινέλο.

Οι κρεμώδεις σκιές είναι σε μορφή κρέμας και τοποθετούνται με το χέρι ή με κάποιο πινέλο, ενώ σταθεροποιούνται στο δέρμα πολύ γρήγορα. Αξίζει πραγματικά να δώσετε κάτι παραπάνω χρηματικά επιλέγοντας μια πιο ποιοτική σκιά γιατί οι φθηνές σκιές ματιών αυτού του είδους συνήθως μετά από λίγη ώρα συγκεντρώνονται στις πτυχές που σχηματίζουν τα βλέφαρα. Χρησιμοποιούνται μόνες τους και σαν βάση πριν από κάποια άλλη σκιά σε συμπαγή μορφή ή σε σκόνη.

Οι υγρές σκιές ματιών προσφέρονται συνήθως σε μπουκάλια ή σε σωληνάρια. Είναι αποτελεσματικές στις ανοιχτές αποχρώσεις προσφέροντας μια φυσική εμφάνιση και προσφέρουν δραματικό αποτέλεσμα όταν οι αποχρώσεις είναι πιο σκούρες. Τοποθετούνται με το χέρι ή με πινέλο στη μορφή του σωληναρίου, ενώ τα μπουκάλια διαθέτουν ένα ειδικό σφουγγαράκι. Αυτού του είδους οι σκιές διαρκούν πολύ και είναι λιγότερο λιπαρές και κρεμώδεις.

Δώστε ιδιαίτερη λάμψη στα μάτια σας επιλέγοντας το σωστό είδος σκιάς στα χρώματα που σας ταιριάζουν. Οι ανοιχτές γήινες αποχρώσεις ταιριάζουν στα καφέ και μαύρα μάτια, οι σκούρες αποχρώσεις στα γαλάζια μάτια, ενώ οι μοβ είναι ιδανικές για τα πράσινα μάτια.

Μπορείτε να αγοράσετε την πλήρη γκάμα σκιών προσώπου Korres στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.