• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Ουλές - Επούλωση
Ουλές: Τι είναι και πως δημιουργούνται;

Έχει συμβεί σε όλους, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής μας, να χτυπήσουμε σε κάποιο σημείο του σώματος ή του προσώπου μας και να αποκτήσουμε σαν «παράσημο» μια μικρή ή μεγάλύτερη ουλή. Αν είναι σε εμφανές σημείο, συνήθως μας κάνει να νιώθουμε άβολα, υπάρχει όμως τρόπος να βελτιώσουμε σημαντικά την όψη του.

Τι είναι οι ουλές; 

Πρόκειται για τοπικές βλάβες του δέρματος που προκύπτουν μετά τον τραυματισμό του. Ουσιαστικά με τον όρο ουλή αναφερόμαστε στην περιοχή με ινώδη ιστό (νέες ίνες κολλαγόνου) που αντικαθιστά το φυσιολογικό δέρμα κατά τη διαδικασία επούλωσης έπειτα από τραυματισμό. 

Πώς δημιουργούνται οι ουλές; 

Αν και πολλές ουλές μπορεί να οφείλονται σε άγνωστα αίτια και να υπάρχουν από τη γέννηση κίολας, οι περισσότερες ουλές δημιουργούνται έπειτα από κάποιο τραύμα ή αρκέτα συχνα μετά από ακμή. Οι συνηθέστερες περιοχές εμφάνισης των ουλών ακμής είναι το πρόσωπο, η πλάτη και το στήθος. Εκτός από τις ουλές ακμής, υπάρχουν και διάφορες άλλες κατηγορίες ουλών που σχηματίζονται μετά από τραύμα ή έγκαυμα, καθώς επίσης και ουλές που δημιουργούνται μετά από χειρουργική επέμβαση. Οι ραγάδες, που σχηματίζονται μετά από εγκυμοσύνη ή από απότομες αυξομειώσεις βάρους, αποτελούν επίσης μια μορφή ουλής.

Αντιμετώπιση και προστασία ουλών

Δεν είναι δυνατόν να αφαιρέσετε εντελώς μια ουλή αν έχει ήδη δημιουργηθεί, υπάρχουν όμως κάποιες αποτελεσματικές μέθοδοι για να τη μειώσετε, έτσι ώστε να νιώθετε καλύτερα το δέρμα σας ξανά.

Φροντίστε την περιοχή της ουλής, διατηρώντας την στεγνή και καθαρή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποτρέψετε φλεγμονές και τους ερεθισμούς που διαταράσσουν τη φυσιολογική επούλωση.
Προστατέψτε τις ουλές από την έκθεση στο ηλιακό φως που μπορεί να προκαλέσει υπέρχρωση. Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF ώστε το δέρμα να παραμένει προστατευμένο από δυσχρωμίες.
Τοπικές αλοιφές και κρέμες αποτελούν τη θεραπεία πρώτης γραμμής για τη διαχείριση των ουλών, σύμφωνα με κλινικές μελέτες. Προσοχή χρειάζεται στην εφαρμογή τους αφού επτρέπεται μόνο όταν η περιοχή έχει επουλωθεί πλήρως και ποτέ σε ανοιχτά τραύματα.

Στις Froika, Avene, Frezyderm, Version, A-Derma, Dermatix μπορείτε να βρείτε κρέμες υψηλών προδιαγραφών με αναπλαστικά συστατικά που ενισχύουν και επιταχύουν την μετάβαση των ιστών της ουλής σε υγιές δέρμα