• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Maca

Μάκα: Η ρίζα του Περού


Η Μάκα είναι ένα βότανο γνωστό από την αρχαιότητα που προέρχεται από το Περου και προκαλεί πολύ σημαντική αύξηση στην ενέργεια στη δύναμη και στην αντοχή στον ανθρώπινο οργανισμό κάνοντας την περιζήτητη στο χώρο του αθλητισμού αλλά και σε όσους ασχολούνται με τη χορτοφαγία και τα extreme sports.

μάκα ρίζα

Λίγη ιστορία

Οι ΄Ινκας γνώρισαν το μάκα από τους ντόπιους πληθυσμούς και το εκτίμησαν τόσο, που έδιναν ποσότητες μάκα στους ισπανούς κατακτητές ως φόρο, ενώ οι πολεμιστές τους δεν ξεκινούσαν ποτέ για τη μάχη αν δεν είχαν προηγουμένως φάει άφθονο μάκα, που πίστευαν ότι τους έδινε θάρρος, δύναμη, αντοχή και ενέργεια. Στην παραδοσιακή περουβιανή ιατρική, η αποξηραμένη ρίζα του μάκα θεωρείται αποτελεσματική στη θεραπεία σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δυσλειτουργιών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την αντιμετώπιση της αναιμίας, των διαταραχών του κύκλου και της εμμηνόπαυσης, ενώ συνιστάται και για την ελαφρά αντικαταθλιπτική της δράση.

Το φυτό

Η Μάκα, που συνήθως την βρίσκουμε σε ρίζα, ανήκει στα προσαρμογόνα σταυροειδή είδη όμοια με το μπρόκολο, το λάχανο. Λόγω όμως των μοναδικών ιδιοτήτων και πλεονεκτημάτων για την ανθρώπινη υγεία και διατροφή, συγκαταλέγεται στην κατηγορία των superfoods. Η Μάκα ευδοκιμεί στην Νότια Αμερική κυρίως και συνήθως στα ψηλότερα βουνά του Περού.

Τα οφέλη

Η Μάκα έχει πολλαπλά ωφέλη για τον οργανισμό με κυριότερα τα εξής:Θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού, λειτουργεί σαν σταθεροποιητής όλων των βασικών λειτουργιών, βοηθάει τις εκκρίσεις των αδένων και ρυθμίζει τις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την σεξουαλική ορμή, το πεπτικό σύστημα κι ενισχύει τα ενεργειακά αποθέματα του οργανισμού. Η δράση της είναι βιοχημική, βελτιώνει τη μνήμη και γίνεται καλύτερη οξυγόνωση στο αίμα. Με τη Μάκα έχουμε καλύτερο ύπνο, σωματική ευεξία, βελτίωση επιδόσεων στον αθλητικό αλλά και στο σεξουαλικό τομέα. Είναι αντιγηραντική, ενώ βοηθάει στην καταπολέμιση της οστεοπόρωσης λόγο της μεγάλης ποσότητας ασβεστίου που έχει.