• Είσοδος Χρήστη
  • Εγγραφή Χρήστη

    Εγγραφή Χρήστη

    Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
    *
    Συμπληρώστε το όνομά σας
    *
    Συμπληρώστε τον κωδικό σας
    *
    Συμπληρώστε το επώνυμό σας
    *
    Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
    *Υποχρεωτικά πεδία
    Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
  • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

  • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Ψευδάργυρος

Ψευδάργυρος: Πόσο σημαντικός είναι για τον οργανισμό;


Αν και βρίσκεται σε πολύ μικρές ποσότητες στον οργανισμό μας, επιτελεί πολύ σημαντικές λειτουργίες. Ο λόγος για τον ψευδάργυρο, που αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα μέταλλα που λαμβάνουμε από τις τροφές. Μάλιστα είναι το μέταλλο με την υψηλότερη συγκέντρωση στο ανθρώπινο σώμα αμέσως μετά τον σίδηρο.

ψευδάργυρος

Οφέλη
  • Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τη φυσιολογική κυτταρική διαίρεση και λειτουργία.
  • Ο ψευδάργυρος εντοπίζεται στην α-μακροσφαιρίνη, μια σημαντική πρωτεΐνη στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Είναι επίσης απαραίτητος για τη λειτουργία του θύμου αδένα.
  • Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη των παιδιών και την ωρίμανση των αναπαραγωγικών οργάνων στην εφηβεία. Είναι επίσης απαραίτητος για την παραγωγή του σπέρματος στον άνδρα και των ωαρίων στη γυναίκα.
  • Βοηθά στην απομάκρυνση κάποιων τοξικών μετάλλων από το σώμα (π.χ. κάδμιο και μόλυβδος).
  • Είναι σημαντικός για τη διατήρηση της όρασης, της γεύσης και της οσμής, καθώς και για την απελευθέρωση της ινσουλίνης και την απορρόφηση και το μεταβολισμό της βιταμίνης Α.
Χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου στον οργανισμό προκαλούν
  • Συχνή δυσπεψία
  • Μυϊκός πόνος
  • Εξασθένιση της όσφρησης ή της γεύσης
  • Συχνά κρυολογήματα
  • Αύξηση βάρους
Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο
  • Μοσχαρίσιο κρέας
  • Θαλασσινά ψάρια και μαλάκια
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα (ιδιαίτερα το κίτρινο τυρί)
  • Αυγά
  • Προϊόντα ολικής άλεσης