• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Ιώδιο

Ιώδιο


Το ιώδιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που χρειαζόμαστε για σωστή ανάπτυξη. Περίπου το 60% του ιωδίου στον οργανισμό μας φυλάσσεται στον θυρεοειδή, από όπου εκκρίνονται ορμόνες που ελέγχουν τον μεταβολισμό μας. Αυτό εξηγεί και το σπουδαίο ρυθμιστικό ρόλο που έχει για τον οργανισμό μας.

ιώδιο

Φυσικές πηγές ιωδίου

Το ιώδιο βρίσκεται στα οστρακοειδή, τα λευκά ψάρια που βρίσκονται στα βαθιά νερά, καθώς και στα φύκια, ιδιαίτερα στα καφέ φύκια. Φυτικές πηγές περιλαμβάνουν τα φασόλια, το σκόρδο, το σουσάμι, το σπανάκι, τη σόγια, τα σέσκουλα και τα γογγύλια.

Το ιώδιο στο σώμα

Το κύριο όργανο που χρησιμοποιεί ιώδιο είναι ο θυρεοειδής αδένας. Το 70-80% του ιωδίου του σώματος είναι αποθηκευμένο εκεί. Το ιώδιο βρίσκεται επίσης σε μικρότερες ποσότητες στους μύες, το αίμα και τις ωοθήκες. Τα χαμηλά επίπεδα του ιωδίου προκαλούν υποθυρεοειδισμό. Η ανεπάρκεια του ιωδίου μπορεί να προκαλέσει διεύρυνση του θυρεοειδή αδένα και ένας εξαιρετικά διογκωμένος θυρεοειδής αδένας ονομάζεται βρογχοκήλη. Αντίστοιχα βρογχοκήλη μπορεί να προκαλέσει και η πολύ μεγάλη ποσότητα ιωδίου.