• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Γλουκοσαμίνες

Γλυκοζαμίνη: Σύμμαχος στις αρθρώσειςΗ γλυκοζαμίνη είναι ένα φυσικό συστατικό, που εντοπίζεται στο υγρό που περιβάλλει τις αρθρώσεις. Βρίσκεται τόσο στις αρθρώσεις του ανθρώπου όσο και των ζώων και παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία χόνδρου. Συχνά λαμβάνεται ως συμπλήρωμα διατροφής από άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα ή προληπτικά για την προστασία των αρθρώσεων.

γλυκοζαμίνη

Γιατί είναι απαραίτητη στον οργανισμό;

Είναι ζωτικής σημασίας για τις αρθρώσεις και την οικοδόμηση του χόνδρου. Ο χόνδρος με τα χρόνια χάνει την ελαστικότητα του εξαιτίας της τριβής με αποτέλεσμα να μην προστατεύει πια τις αρθρώσεις. Είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη σε όσους έχουν οστεοαρθρίτιδα, μια εκφυλιστική νόσο των αρθρώσεων που επιτείνεται με την πάροδο της ηλικίας. Προκαλεί πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις.  Η οστεοαρθρίτιδα προκαλείται από την προοδευτική φθορά του αρθρικού χόνδρου, του ιστού δηλαδή που παρεμβάλλεται μεταξύ των οστών και παίζει ρόλο «αμορτισέρ» ώστε τα οστά να μην φθείρονται από τις δυνάμεις τριβής που υφίστανται με την κίνηση.  Η γλυκοζαμίνη αποκαθιστά αυτή τη φθορά.

Παρά το γεγονός ότι το σώμα παράγει τη δική του γλυκοζαμίνη, οποιαδήποτε βλάβη αφορά αρθρώσεις ή σπονδύλους, οστεοαρθρίτιδα, χρόνιο πόνο στην πλάτη και ακόμα και την κανονική διαδικασία γήρανσης κάνει την χρήση των συμπληρωμάτων γλυκοζαμίνης εξαιρετικά ευεργετική για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού