Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα της αλλεργίας τρώγοντας!

Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα της αλλεργίας τρώγοντας!

Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα της αλλεργίας τρώγοντας!

Όσοι ταλαιπωρούνται από εποχικές αλλεργίες πραγματικά διανύουν την πιο δύσκολη περίοδο του χρόνου! Αλλεργιογόνα όπως η γύρη των φυτών που την Άνοιξη βρίσκεται παντού είναι δύνατόν να κανουν τις μέρες μας ανυπόφορες ταλαιπωρόντας μας με συμφόρηση, φτέρνισμα φαγούρα ακόμη και δάκρυα στα μάτια μερικές φορές.  

 
Ενώ η θεραπεία
αρκετές φορες περιλαμβάνει φάρμακα, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Η προσθήκη ορισμένων τροφών στη διατροφή σας θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως η μύτη που στάζει και τα μάτια που τσούζουν. Από τη μείωση της φλεγμονής έως την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, υπάρχουν διάφορες επιλογές στη διατροφή μας που μπορούν να μετριάσουν τις συνέπειες των εποχιακών αλλεργιών.

Ακολουθεί μια λίστα με τρόφιμα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

1. Τζίντζερ

Περιέχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις φυτοχημικές ενώσεις, που ειδικοί θεωρούν ότι μπορεί να αποδειχθούν ευεγερτικές και στην καταπολέμηση των εποχιακών αλλεργιών.

2. Γύρη μελισσών

Η γύρη μελισσών έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες για τον οργανισμό. Σε μια μελέτη σε ζώα, η γύρη μελισσών ανέστειλε την ενεργοποίηση των μαστοκυττάρων, που αποτελεί σημείο κλειδί για την πρόληψη των αλλεργικών αντιδράσεων

3.  Εσπεριδοειδή

Είναι γνωστό ότι η βιταμίνη C μειώνει τη διάρκεια του κρυολογήματος, γνωρίζετε όμως ότι παρουσιάζει οφέλη και στους πάσχοντες από αλλεργίες; Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αλλεργική ρινίτιδα.


Έτσι, κατά τη διάρκεια της αλλεργικής περιόδου, μη διστάσετε να
«φορτώσετε» το καθημερινο σας πιατο με εσπεριδοειδή υψηλά σε βιταμίνη C όπως πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια, λάιμ,. Μη ξεχάσετε τις γλυκές πιπεριές και υα μούρα.

4. Ντομάτες

Αν και τα εσπεριδοειδή τείνουν να
«πάιρνουν» όλη τη δόξα σε ότι αφορά τη βιταμίνη C, οι ντομάτες είναι άλλη μία εξαιρετική πηγή αυτής της βασικής θρεπτικής ουσίας. Μια μεσαίου μεγέθους ντομάτα περιέχει περίπου το 26% της συνιστώμενης ημερήσιας κατανάλωσης σε βιταμίνη C.

Επιπλέον, οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο,
ακόμη μια αντιοξειδωτική ένωση που βοηθά στην εξάλειψη των φλεγμονών. Το λυκοπένιο απορροφάται πιο εύκολα στο σώμα όταν μαγειρεύεται, οπότε επιλέξτε κονσέρβες ή μαγειρεμένες ντομάτες.

5. Σολομός και λιπαρά ψάρια

Θα μπορούσε ένα ψάρι την ημέρα να κρατήσει το φτέρνισμα μακριά; Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από τα ψάρια θα μπορούσαν να ενισχύσουν την
ανοχή σας στις αλλεργίες κόμη και να βελτιώσουν το άσθμα.

6. Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια είναι μια εξαιρετική φυσική πηγή κερσετίνης, ένα βιοφλαβονοειδές που μπορεί να έχετε
συναντήσει σαν συμπλήρωμα διατροφής. Η κουερσετίνη δρα ως φυσικό αντιισταμινικό, μειώνοντας τα συμπτώματα των εποχιακών αλλεργιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

  • Ήδη στο καλάθι
    Solgar Quercetin Complex (50veg.caps) - Αντιμετώπιση αλλεργιών  Ανάπλαση Επιδερμίδας
    Διαθέσιμο
    Τιμή: 20,19 €
  • Ήδη στο καλάθι
    Cosval Alergix Plus (20tabs) - Αντιμετωπίζει τις εποχιακές αλλεργίες  Αλλεργίες
    Διαθέσιμο
    Τιμή: 14,03 €