• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Συμπληρώματα - Βιταμίνες

22 Σεπτεμβρίου 2016 Συμπληρώματα - Βιταμίνες

Τα οφέλη της πρόπολης στην υγεία

Τα οφέλη της πρόπολης στην υγεία

Η πρόπολη (επίσης γνωστή ως « η κόλλα της μέλισσας») είναι μια ρητινώδης ουσία που παράγεται από τις μέλισσες από τα μπουμπούκια δέντρων . Χρησιμοποιείται για να σφραγίσει μικρούς χώρους στην κυψέλη, η οποία προστατεύει τους κατοίκους της από τον άνεμο, τη βροχή, και εισβολή των ζώων.
  Η χρήση της πρόπολης μας πηγαίνει πίσω στους αρχαίους Έλληνες και τους Ασσύριους που γνώριζάν επουλωτική δράση της. Επίσης την χρησιμοποιούσαν οι Αιγυπτίοι κατά τη διαδικασία της ταρίχευσης.

Η πρόπολη έχει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες

Η πρόπολη είναι πλούσια σε πολυφαινόλες και φλαβονοειδή - Ενώσεις που συναντούμε και στα φυτά. Η πρόπολη και τα φλαβονοειδή του έχουν συνδεθεί με την αντιβακτηριακή δράση σε μια σειρά μελετών και φαίνεται επίσης να είναι αποτελεσματική κατά του έρπητα και ορισμένων μυκήτων.

Η πρόπολη μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο

Η πρόπολη έχει αποδειχθεί για την πρόκληση απόπτωσης (κυτταρικός θάνατος) σε καλλιεργημένα ανθρώπινα ηπατικά καρκινικά κύτταρα .
  Επιπλέον, δύο από τα συστατικά της, το καφεϊκό οξύ και καφεϊκό φαιναιθυλ οξύ έχουν αποδείξει την ικανότητα να καθυστερήσουν την ανάπτυξη του όγκου και τη βελτίωση του χρόνου επιβίωσης σε ποντίκια.

Η πρόπολη κάνει καλό και στα δόντια σας

Σκληραίνει το σμάλτο, μειώνει την ευαισθησία των δοντιών, μειώνει τους στοματικούς  παθογόνους παράγοντες, και βελτιώνει τα συμπτώματα της περιοδοντίτιδας.

Η πρόπολη επουλώνει τις πληγές

Σε μια μελέτη ατόμων με έλκη διαβητικού ποδιού ,η τοπική χρήση πρόπολης ενίσχυσε το κλείσιμο των πληγών και την επούλωση.

Το συμπέρασμα

Όπως το μέλι και ο βασιλικός πολτός, έτσι και οι χρήσεις της πρόπολης είναι πολλές. Η μελλοντική έρευνα προβλέπει την αποκάλυψη ακόμα περισσότερων ιδιοτήτων αυτής της πολλά υποσχόμενης φυσικής ουσίας για το καλό της υγείας.

Πηγές:
  
Pharmazie. 1985 Feb;40(2):122-3.
   Phytother Res. 2010 Aug;24(8):1181-7.
   Caries Res. 1991;25(5):347-51.