Η παραγωγή παγωτού - γρανίτας στο σπίτι είναι απίστευτα απλή και γευστική ειδικά αν χρησιμοποιήσετε εποχιακά φρέσκα φρούτα όπως οι φράουλες. Αυτή την περίοδο του χρόνου, οι φράουλες είναι τόσο γλυκές, που δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον γλυκαντικά.
Οι φράουλες είναι μια θρεπτική υπερ- τροφή γεμάτη αντιοξειδωτικά ενώ περιέχει μια σημαντική δόση βιταμίνης C. Η κατανάλωση φράουλας μπορεί επίσης να συμβάλει σε ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Τι περισσότερο μπορεί να ζητήσει κάποιος από ένα φρούτο που είναι επίσης απίστευτα νόστιμο;
Το παγωτό γρανίτα Strawberry Chia έχει μόνο τρία συστατικά:
- φρέσκες φράουλες σε φέτες
- γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
- σπόρους chia
Το γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη παρέχει τη κρεμώδη υφή που ζητάμε και είναι και αρκετά υγρό για να επιτρέψει στις φράουλες να αναμιχθούν πλήρως. Εάν δεν έχετε γάλα καρύδας, μη διστάσετε να αντικαταστήσετε με το αγαπημένο σας γάλα ή ακόμα και με νερό. Το άλλο βασικό συστατικό αυτής της συνταγής είναι οι σπόροι chia. Οι σπόροι chia βοηθούν στη συνοχή του μίγματος, ενώ ταυτόχρονα είναι γεμάτοι αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Η ίδια ακριβώς μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορα φρούτα. Την επόμενη φορά που θέλετε να κάνετε μια παρτίδα φρουτένιες γρανίτες, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε βατόμουρα, μάνγκο ή ακτινίδια. Εάν το φρούτο που χρησιμοποιείτε δεν είναι πολύ γλυκό, απλώς προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αγνό μέλι.
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια φρέσκες ώριμες φράουλες σε φέτες
- 1/4 φλιτζανιού γάλα καρύδα χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia
Ανακατέψτε τις φράουλες και το γάλα καρύδας σε ένα μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τους σπόρους chia και ανακατέψτε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν οι σπόροι στο μείγμα φράουλας.
Ρίξτε το μείγμα σε καλούπια παγωτού και καταψύξτε για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Ο καλύτερος τρόπος να δροσιστείτε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα αλλα και να νιώσετε υπέροχα με τον εαυτό και τις επιλογές σας!