• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Οροί & Σπρέυ Φυσιολογικού Ορού


Πως γίνονται οι ρινικές πλύσεις;


Οι ρινικές πλύσεις  βοηθούν στην αποσυμφόρηση της ρινικής κοιλότητας και των ιγμορείων σε περιπτώσεις κρυολογήματος, λοιμώξεων ή αλλεργιών. Μειώνουν το ρινικό οίδημα και ρευστοποιούν τις βλέννες διευκολύνοντας με το τρόπο αυτό την την αναπνοή.

Πλύσεις στη μύτη μπορούν να κάνουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, ακόμη και προληπτικά, αλλά βοηθά ιδιαίτερα όσους υποφέρουν από χρόνιες ρινίτιδες, αλλεργικές ρινίτιδες και ρινική συμφόρηση εξαιτίας ιώσεων ή γρίπης

Δύο είναι οι θέσεις που μπορούν να γίνουν αποτελεσματικά οι ρινοπλύσεις. 
 • Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, πρέπει να ναι ξαπλωμένα σε πλάγια θέση και να τοποθετούμε τον ορό στο ρουθούνι που βρίσκεται στη πάνω θέση, έπειτα γυρνάμε στην αντίθετη μεριά το παιδί και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το άλλο ρουθούνι.
 • Στους ενήλικες και στα μεγαλύτερα παιδιά θα πρέπει το κεφάλι να ναι σε μια ελαφριά κάμψη προς τα εμπρός (όχι προς τα πίσω) και οι ρινοπλύσεις να γίνονται εναλλάξ.
Όσον αφορά τον αριθμό των πλύσεων καλό είναι να γίνονται τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα για τη περίοδο που το παιδί μας έχει ρινική συμφόρηση

Σπρέι και αμπούλες από τις Frezyderm, Sinomarin, Marimer, Novartis, Clinofar, Gifrer, Chicco και Otrisalin θα αποσυμφορήσουν την βουλομένη μυτούλα του παιδιού σας ελευθερώνοντας την αναπνοή του.