• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

ΠεριοδοντίτιδαΚόκκινος συναγερμός

Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρό για τον καθιερωμένο οδοντικό έλεγχο, είναι σίγουρα κάτι που όλοι γνωρίζουμε αλλά οι περισσότεροι συνηθίζουμε αναβάλλουμε. Η περιοδοντική νόσος, η οποία ανήκει στην ίδια κατηγορία με την ουλίτιδα, αποτελεί μια μορφή πάθησης των ούλων που εύκολα μπορούμε να προλάβουμε αν ελέγχουμε συχνά την υγεία των δοντιών μας. Μπορεί να προσβάλει και άλλες περιοχές, όπως τα δόντια και τους μαλακούς ιστούς του στόματος, γιαυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους τρόπους πρόληψης αλλά και θεραπείας της.

Τι είναι η περιοδοντίτιδα;

Παρόλο που η περιοδοντική νόσος ανήκει στην ίδια κατηγορία με την ουλίτιδα, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πιο προχωρημένη μορφή της. Η ουλίτιδα ξεκινάει ως μια φλεγμονή των ούλων. Αν δεν θεραπευτεί εγκαίρως, τότε μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα., όπου σταδιακά  τα εσωτερικά στρώματα των ούλων αρχίζουν να αποκολλώνται από τα δόντια. Έτσι σχηματίζονται θύλακες και στις δύο πλευρές των δοντιών, όπου συγκεντρώνονται υπολείμματα που δεν μπορούν να απομακρυνθούν με το βούρτσισμα, προκαλώντας φλεγμονή και υποχώρηση της γραμμής τους. Καθώς η γραμμή των ούλων υποχωρεί, οι θύλακες βαθαίνουν και μπορεί να διατρέχετε τον κίνδυνο απώλειας των δοντιών και εκδήλωσης άλλων σοβαρών στοματικών παθήσεων.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι με ήπια ουλίτιδα δεν εμφανίζουν απολύτως κανένα σύμπτωμα, όμως αν παρατηρήσετε οτιδήποτε διαφορετικό στο στόμα ή τα ούλα σας, φροντίστε να ενημερώσετε τον οδοντίατρό σας.

Πιθανές ενδείξεις περιοδοντίτιδας μπορεί να είναι>
 • Δυσάρεστη αναπνοή
 • Κόκκινα ή πρησμένα ούλα
 • Μαλακά ούλα που αιμορραγούν
 • Επώδυνο μάσημα της τροφής
 • Χαλαρά δόντια
Στις Gum, Colgate, Elgydium, Frezyderm και Colgate μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα (οδοντόκρεμες, στοματικά διαλύματα) για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της βλάβη του περιοδοντικού ιστού.