• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

ΜελανιέςΤι είναι η μελανιά

Η μελανιά, ο μώλωπας ή το αιμάτωμα είναι αποτέλεσμα ενός χτυπήματος στο δέρμα που προκαλεί τη δημιουργία ενός θρόμβου αίματος από κάτω. Όταν τα μικρά αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα παθαίνουν ζημιά, δημιουργτείται αυτό που με ιατρικούς όρους ονομάζεται «αιμάτωμα». Το αιμάτωμα μπορεί να δημιουργηθεί και στις ίνες των μυών ακόμη και σε επίπεδο οστών.

Χαρακτηριστικά των μελανιών

Τα συμπτώματα μιας μελανιάς είναι ο πόνος στην περιοχή (ειδικά όταν αγγίζεται) και το πρήξιμο. Οι μελανιές δεν είναι σοβαρές αν είναι μικρές και γίνονται λιγότερο ενοχλητικές όσο περνάει ο καιρός. Αν υπάρχουν σοβαρά συμπτώματα όπως ναυτία ή ζάλη, συμβουλευτείτε αμέσως γιατρό.

Οι μελανιές χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να εξαφανιστούν εντελώς και υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι πιο ευάλωτοι σε αυτές από ότι άλλοι. Κατά τη διαδικασία της ανάρρωσης, η μελανιά αλλάζει χρώμα. Αρχικά έχει κοκκινωπή απόχρωση, έπειτα γίνεται μωβ ή μπλε και μετά γίνεται πράσινη και κίτρινη πριν να εξαφανιστεί.

Πως να θεραπεύσετε γρήγορα τις μελανιές, φυσικά

Άρνικα

Η άρνικα είναι ένα εκπληκτικό φαρμακευτικό βότανο. Είναι αντιφλεγμονώδες, όσο και αντιπηκτικό, αποτελόντας μια εξειρετική επιλογή για τους μόλωπες. Η μοναδική δράση της οφείλεται στην υψηλή της περιεκτικότητα σε γαλλικά, καφεϊκά και χλωρογενικά οξέα όπως επίσης σε ελεναλίνη και διυδροελεναλίνη. Η εφαρμογή της έχει και αναλγητικές ιδιότητες, ανακουφίζοντας άμεσα από τον πόνο.