• Είσοδος Χρήστη
 • Εγγραφή Χρήστη

  Εγγραφή Χρήστη

  Συνέβη κάποιο σφάλμα. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
  *
  Συμπληρώστε το όνομά σας
  *
  Συμπληρώστε τον κωδικό σας
  *
  Συμπληρώστε το επώνυμό σας
  *
  Επιβεβαιώστε τον κωδικό σας Οι κωδικοί δεν ταιριάζουν
  *Υποχρεωτικά πεδία
  Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε με επιτυχία
MENU
Δείτε το site σε mobile version
Δείτε το site σε desktop version
 • ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 801 11 13000

 • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΚΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Ημικρανίες-ΠονοκέφαλοιΠονοκέφαλος: Καταστάσεις στην καθημερινότητά μας που τον επηρεάζουν...Το ξέρετε ότι ο πονοκέφαλος είναι το πιο συχνό σύμπτωμα για το οποίο οι άνθρωποι απευθύνονται στον γιατρό; Μάλιστα στην Ευρώπη εκτιμάται ότι η ημικρανία, που είναι και η πιο βασανιστική μορφή κεφαλαλγίας, ταλαιπωρεί μέχρι και το 15% του πληθυσμού. Αν και η ημικρανία δεν είναι επικίνδυνη για τους πάσχοντες, επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης ημικρανίας, το 92% των ατόμων παρουσιάζει μειωμένη λειτουργικότητα, λόγω των αφόρητων πόνων και της υπερευαισθησίας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει ακόμη και στις πιο απλές καθημερινές δραστηριότητες.

Ημικρανία: Συνήθη συμπτώματα

Η ημικρανία είναι μια χρόνια πάθηση με κύριο σύμπτωμα τον έντονο πονοκέφαλο. Ο πονοκέφαλος της ημικρανίας είναι πολύ δυνατός και συχνά θα ακούσετε το πάσχοντα να τον περιγράφει ως «επαναλαμβανόμενο χτύπημα σφυριού». Συνηθέστερα αφορά το μισό μέρος του κεφαλιού, αυτό όμως δεν ισχύει απαραίτητα σε όλες τις περιπτώσεις. Τις περισσότερες φορές ο πόνος εντοπίζεται πίσω από το μάτι, αλλά μπορεί να εντοπιστεί οπουδήποτε στο κεφάλι.  Ευαισθησία στο φως, τους ήχους, τις οσμές, ναυτία ή και τάση για εμετό, είναι επίσης συμπτώματα που συχνά συνοδεύουν την ημικρανία. Χωρίς φαρμακευτική αντιμετώπιση τα συμπτώματα μπορεί να διαρκούν από μερικές ώρες μέχρι και 2-3 ημέρες ενώ η ημικρανία εμφανίζεται συνήθως ξανά μετά κάποιο διάστημα.

Καταστάσεις που πιθανόν να επηρεάζουν 

 • Τα πολύ έντονα φώτα ή οι δυνατοί θόρυβοι. Εξαρτάται από το κάθε άτομο ξεχωριστά και το πόσο ευαίσθητο είναι στο φως. Άλλοι έχουν ευαισθησία στον ήλιο, άλλοι στους υπολογιστές και άλλοι σε λάμπες φθορίου. 
 • H υπερκόπωση 
 • Οι ορμονικές αλλαγές στις γυναίκες. Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι έχουν πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια της περιόδου, της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης. 
 • Η στέρηση ύπνου. Τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης ενεργοποιούν το κύριο νεύρο που είναι υπεύθυνο για την ημικρανία.
 • Λάθος διατροφικές συνήθειες.
 • Η μειωμένη κατανάλωση νερού και οι παραλήψεις γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους. 
 • Το στρες. Tο 80% των περιπτώσεων ημικρανίας τις προκαλεί το άγχος. Αυτό συμβαίνει λόγω των διακυμάνσεων της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης που οδηγούν όχι μόνο σε πόνο αλλά και σε ναυτία

Θεραπεία - Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της ημικρανίας γίνεται με αλλαγές του τρόπου ζωής και την χορήγηση κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγή από τον γιατρό. Ωστόσο αν αναζητάτε εναλλακτικούς τρόπους για την αντιμετώπιση της ημικρανίας, υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες φόρμουλες με φυτικά εκχυλίσματα που δρουν άμεσα, ανακουφίζοντας από τους πόνους που εντοπίζονται στον αυχένα ή στο κεφάλι.  Lamberts, Solgar, Health Aid, Charak, Specchiasol, Medical Pharmaquality και A.Vogel σας προσφέρουν τη φυσική λύση που χρειάζεστε για να συνεχίσετε απτόητοι τη καθημερινότητά σας!